Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Χωρίς SMS τελικά οι πιστοί στις εκκλησίες κατά την Μ. Εβδομάδα

 

Χωρίς SMS θα μεταβαίνουν οι πολίτες στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε τη νέα τροποποίηση, ενώ την  ίδια ώρα, μικρή χαλάρωση παραχωρείται και για την Κυριακή του Πάσχα όπου μπορούν να μαζευτούν σε οικογενειακό τραπέζι, από πέραν των δύο νοικοκυριών, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δέκα άτομα.


Συγκεκριμένα, οι νέες διαφοροποιήσεις είναι

  • Για το SMS αρ. 8, η μετακίνηση για μετάβαση σε άλλο ιδιόκτητο υποστατικό στην Επαρχία μόνιμης διαμονής ή/και σε άλλη Επαρχία εκτός της μόνιμης διαμονής επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων και όχι μόνο την περίοδο 29 Απριλίου με 3 Μαΐου.
  • Η μετακίνηση για μετάβαση σε χώρους θρησκευτικής λατρείας κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και μόνο για τις ώρες της Θείας Λειτουργίας, γίνεται χωρίς τη χρήση γραπτού μηνύματος

15. Επιτρέπεται η λειτουργία των ιερών ναών/ θρησκευτικούς χώρους λατρείας;

Η Θεία Λειτουργία στους ιερούς ναούς/θρησκευτικούς χώρους λατρείας τελείται χωρίς την παρουσία πιστών. Διευκρινίζεται ότι οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για ατομική προσευχή (ταυτόχρονη φυσική παρουσία μέχρι 10 άτομα ανά θρησκευτικό χώρο), νοουμένου ότι θα διασφαλίζεται η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (αποστάσεις, μάσκες, μέγιστος αριθμός ατόμων).

Διευκρινίζεται ότι η παρουσία πιστών απαγορεύεται και στον προαύλιο χώρο των ναών/θρησκευτικών χώρων λατρείας.

Κατ’ εξαίρεση και μόνο για τις λειτουργίες της Μεγάλης Βδομάδας (26 Απριλίου 2021-2 Μαΐου), επιτρέπεται η παρουσία πιστών στο εσωτερικό των ναών, νοουμένου ότι προσκομίζουν το αποδεικτικό εμβολιασμού τους για την COVID-19, με το οποίο να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με τη μία δόση τουλάχιστον τρεις (3) εβδομάδες πριν και τηρουμένων των μέτρων αποστασιοποίησης. Για την πιο πάνω περίοδο, επιτρέπεται η επίσης η παρουσία προσώπων στα προαύλια των ναών, νοουμένου ότι τα πρόσωπα που παρευρίσκονται είναι καθήμενα και τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

  • Τα άτομα που επιτρέπεται να βρίσκονται σε οικίες την Κυριακή του Πάσχα, πέραν των μόνιμα διαμενόντων, μπορούν να είναι από όσα νοικοκυριά επιθυμούν, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα 10 πρόσωπα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: