Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Άμεση ένταξη των υπαλλήλων κέντρων αναψυχής σε προγράμματα εμβολιασμού, ζητεί η ΟΣΙΚΑ

Την άμεση ένταξη των υπαλλήλων εστίασης σε προγράμματα εμβολιασμού ζητά ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου είπε πως πρέπει οι υπάλληλοι που εργάζονται στους χώρους εστίασης να εμβολιαστούν άμεσα, ούτως ώστε να αποκλειστεί και το τελευταίο ενδεχόμενο ότι οι χώροι εστίασης και το προσωπικό που εργάζεται σ’ αυτούς τους χώρους μεταφέρουν τον ιό στους θαμώνες και στους επισκέπτες.
Επιπρόσθετα ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως οι αλλαγές των καιρικών συνθηκών θα ευνοήσουν την επαναλειτουργία των κέντρων εστίασης σε παγκύπρια κλίμακα, κυρίως τα Σαββατοκύριακα με την αύξηση της επισκεψιμότητας. Ευελπιστούμε, είπε, ότι τις επόμενες ημέρες θα παρατηρηθεί μείωση των κρουσμάτων, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το τι θα γίνει τις μέρες του Πάσχα. Είναι ξεκάθαρο, συνέχισε, ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης δεν έχουν πολλές επιλογές επιβίωσης, αναφέροντας πως πρέπει να εξεταστεί πώς μπορούν να στηριχτούν για να επιβιώσουν ή τουλάχιστον με τα εγγυημένα δάνεια να μπορούν να πάρουν μια ανάσα, συμπλήρωσε.
Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχουν περισσότερες επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, στα ορεινά οι θερμοκρασίες αλλάζουν, οπότε εκτίμησε θα λειτουργήσει και η ενδοχώρα.
Συνέστησε επίσης προσοχή προς τα μέλη της ΟΣΙΚΑ ώστε να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και να εφαρμόζουν κατά γράμμα το πρωτόκολλο υγείας για το καλό το δικό τους αλλά και των επισκεπτών .


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: