Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Τους τσάκωσαν στην Πάφο για παράνομη παραμονή στην Κύπρο

 

Δυο υποθέσεις παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας διερευνά η Αστυνομία Πάφου εναντίον δύο προσώπων, ηλικίας 31 και 32 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης, μέλη του ΟΠΕ Πάφου συνέλαβαν στην Λεωφόρο Σωτηράκη Μαρκίδη, στην Κάτω Πάφο, για το αυτόφωτο αδίκημα της παράνομης παραμονής 31χρονο αλλοδαπό από την Γεωργία. Ο πιο πάνω αλλοδαπός αφίχθη στην Δημοκρατία και υπέβαλε αίτηση για άσυλο, το οποίο απορρίφθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2020. Δεν αναχώρησε και έκτοτε παραμένει παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας. Μετά την σύλληψη του, ο 31χρονος μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς, όπου τέθηκε υπό κράτηση. Επίσης καταβάλλονται προσπάθειες να διευθετηθεί η αναχώρηση του από την Δημοκρατία.
Εξάλλου, σε δεύτερη περίπτωση στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) Πάφου συνέλαβαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης παραμονής στην Δημοκρατία 32χρονη αλλοδαπή, η οποία τέλεσε γάμο με Ευρωπαίο πολίτη από την Ρουμανία και της παραχωρήθηκε δελτίο διαμονής ως μέλος οικογένειας πολίτη της ΕΕ, με ισχύ μέχρι 27 Ιουλίου 2025.
Μετά από εξετάσεις της ΥΑΜ διαπιστώθηκε ότι δεν διαμένει με τον σύζυγό της και κατόπιν τούτου το δελτίο διαμονής στην Κύπρο ακυρώθηκε και αυτή καθίσταται αυτομάτως παράνομη στην Δημοκρατία.
Ακολούθως η 32χρονη συνελήφθη, μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και καταβάλλονται προσπάθειες για απέλαση της.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: