Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πάφου

Διαμαρτυρία κατά της γονικής αποξένωσης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πάφου . Το ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία και στο Κράτος ότι το έγκλημα της γονικής αποξένωσης πρέπει επιτέλους να παύσει έστειλαν πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο σήμερα το πρωί με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως “ η μαμά θέλει το παιδί της”,”όχι στην βία κατά των γυναικών”,” όχι στην δικαστική καθυστέρηση”,”no to judicial delay” και “no to violence against women”.

Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Χρίστου δικηγόρος που εκπροσωπούσε τους διαμαρτυρόμενους και την παραπονούμενη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών Κατερίνα Μπλέσιβιτς ανέφερε πως είναι ένα έγκλημα το οποίο συντελείται εναντίον πολλών ανθρώπων, εναντίον πολλών γονέων από τον εν διάστασή σύζυγο τους. Είναι είπε , ένα αδίκημα που συντελείται κατά των ανηλίκων και ένα αδίκημα το οποίο δηλητηριάζει τις αθώες τους ψυχές.
Έτσι συνέχισε, “ συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα στο Κράτος ότι θα πρέπει να λάβει τα δέοντα μέτρα, ώστε να παύσει αυτή η αδικία και αυτό το έγκλημα, αφού είναι μιας μορφής βίας χειρίστου είδους “.
Eπεσήμανε επίσης πως σήμερα συγκεντρώθηκαν ως ένδειξη συμπαράστασης προς την κ. Κατερίνα Μπλέσιβιτς η οποία περνά τον δικό της γολγοθά , αφού για περίοδο δέκα μηνών, όπως ισχυρίστηκε δεν έχει δει τα παιδιά της.
Κάλεσε παράλληλα τους αρμόδιους να σκεφτούν σοβαρά αλλά και να λάβουν τα δέοντα μέτρα, ώστε το Κράτος να εκπληρώσει την θετική υποχρέωση που έχει απέναντι στους πολίτες, και απέναντι στα ανήλικα ώστε να τηρείται η επικοινωνία μαζί τους.
Δεν μπορεί το Κράτος να είναι αρωγός της αποξένωσης και ενός αδικήματος εναντίον ανηλίκων και εναντίον γονέων, συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως ο Νόμος δίνει αυτοδίκαια το δικαίωμα στους γονείς την υποχρέωση να επικοινωνούν με τα ανήλικα τέκνα τους.
Η Κατερίνα Μπλέσιβτς παραπονούμενη μητέρα τριών παιδιών 15,12 και 8 ανέφερε πως εδώ και δέκα μήνες δεν βλέπει τα παιδιά της και προσπαθεί και θέλει κάποια στήριξη από τους αρμόδιους φορείς .
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έληξε ειρηνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: