Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Αυτοκίνητο παρέσυρε τέσσερις 16χρονες. Η μία σε κρίσιμη κατάσταση

Γύρω στις 11.50 χθες βράδυ, ενώ 18χρονος έχοντας ως συνεπιβάτη άλλο 18χρονο οδηγούσε το αυτοκίνητο του εξερχόμενος της οδού Νίκου Καββαδία προς την οδό Σπύρου Τρικούπη στη Λακατάμια, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, έχασε τον έλεγχο και αφού προσέκρουσε αρχικά τόσο στο δεξιό όσο και στο αριστερό πεζοδρόμιο του δρόμου, ακολούθως παρέσυρε και τραυμάτισε τέσσερις κοπέλες ηλικίας 16 ετών, οι οποίες βρίσκονταν μπροστά από παρακείμενο περιτοίχισμα υπεραγοράς.

Οι τέσσερις νεαρές μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου στη μια κοπέλα διενεργήθηκε ακρωτηριασμός του αριστερού ποδιού μετά από χειρουργική επέμβαση με την κατάσταση της να θεωρείται ως κρίσιμη. Η δεύτερη 16χρονη κρατήθηκε για νοσηλεία αφού υπέστη κάταγμα στο πόδι, πλευρά και λεκάνη ενώ αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Στις άλλες δύο νεαρές παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο.

Στον οδηγό του αυτοκινήτου διενεργήθηκε έλεγχος αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών με αρνητικό αποτέλεσμα ενώ στη συνέχεια συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Λακατάμιας συνεχίζει τις εξετάσεις.



https://www.cypruspolicenews.com/archives/8948


φώτο αρχειο

1 σχόλιο:

npo είπε...

Ακόμα ένας ακρωτηριασμός, του αριστερού ποδιού αυτή την φορά, μιας δεκαεξάχρονης.

Γιατί?
Διότι το άθλιο αυτό κράτος δεν τολμάει να κάνει το προφανές.
Να κυνηγήσει απηνώς όλους τους γκαζοφονιάδες (και δεν το λέω υποτιμητικά, στα νιάτα μου κι εγώ γκαζοφονιάς ήμουν καθότι θεωρούσα τον εαυτό μου αήττητο κι ανέγγιχτο), να βάλει χέρι στους εργολάβους που τρυπάνε τους δρόμους σαν να είναι η αυλή τους, στους δημάρχους της συμφοράς που δεν μπορούν να φτιάξουν ένα πεζοδρόμιο, στους κακομαθημένους που παρκάρουν σε όποιο πεζοδόμιο υπάρχει.

Μαλθακό κράτος της συμφοράς.

Η πρόταση η δική μου είναι απλή. Σε άντρες απο 18 εώς 24 το δίπλωμα θα δίνεται υπο αίρεση, και με την προϋπόθεση πως θα οδηγούν αυτοκίνητο (α) με κόφτη, (β) με σύστημα καταγραφής θέσης και ταχύτητας, οπου τα δεδομένα θα ανεβαίνουν σε ένα πληροφοριακό σύστημα που θα παρακολουθεί αν υπάρχει επικίνδυνη οδήγηση. Όποιος θέλει να ξεκ..σει υπάρχουν πίστες και υπάρχουν και αγώνες.

Ενδιαφέρει όμως τους πολιτικούς μας να μειώσουν τους ακρωτηριασμούς, ή τους νοιάζει μόνο να μην δυσαρεστήσουν κανέναν και ο πι εύκολος τρόπος να μην δυσαρεστήσεις είναι να μην κάνεις τίποτα??