Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Έλλειψη προσωπικού και στα ξενοδοχεία της Πάφου

Σε δυστοκία της εξεύρεσης προσωπικού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης εκφράζοντας την ανησυχία του και προσθέτοντας πως ο “χρόνος κυλά και δεν έχουμε λύση”.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού παραμένει άλυτο, εκφράζοντας παράλληλα, την ανησυχία του γιατί βρισκόμαστε ενάμισι μήνα πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν και όσο τα χρονικά πλαίσια στενεύουν τότε θα είναι πιο δύσκολη η εξεύρεση κατάλληλου προσωπικού για να έρθει στην Κύπρο εγκαίρως.
Την περσινή χρονιά το θέμα του προσωπικού αντιμετωπίστηκε, όπως εξήγησε, οι πληρότητες ήταν χαμηλές και οι μήνες με υψηλές πληρότητες δεν ήταν πάνω από τρεις. Τώρα ωστόσο, παρατήρησε, που θα ξεκινήσει η τουριστική σαιζόν κανονικά, είναι αδύνατον να αντεπεξέλθουν και να παρέχουν τις υπηρεσίες που πρέπει να παρέχουν στους πελάτες τους.
Επί του θέματος, συνέχισε, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας και αναμένει την ανταπόκρισή του.
Ερωτηθείς εάν προβλέπεται καλύτερη η τουριστική σαιζόν ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως προβλέπεται καλύτερη από πέρσι και πρόπερσι που ήταν πολύ άσχημες χρονιές, σημειώνοντας πως υπάρχει ενδιαφέρον και συσσωρευμένη ζήτηση γιατί υπάρχει κόσμος που εδώ και δύο χρόνια δεν έχει κάνει διακοπές. Σίγουρα, συνέχισε, υπάρχει ενδιαφέρον, ωστόσο, πρόσθεσε, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι θα είναι ανοικτοί όλοι οι μεσογειακοί προορισμοί φέτος, άρα θα υπάρχει εντονότατος ανταγωνισμός.
Πρέπει επίσης συμπλήρωσε να επιβεβαιώσουμε τις αγορές ότι τα κυπριακά ξενοδοχεία είναι στελεχωμένα και μπορούν να ανταποκριθούν και να αποδώσουν, αναφέροντας πως το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού δεν είναι μόνο "κυπριακό φαινόμενο".
Ακολούθως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου αναφέρθηκε και στο ψηλό κόστος ενέργειας που απασχολεί τους ξενοδόχους.
Επεσήμανε ακόμη πως αυτό που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και έχουν προβεί σε σειρά ενεργειών και από πέρσι με την ψηφιακή καμπάνια, είναι να αντιμετωπίσουν την υπερεξάρτηση από συγκεκριμένες αγορές. Πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια να διατηρήσουν το τουριστικό ρεύμα από τη Μεγάλη Βρετανία προς την Πάφο, αλλά και να προσθέσουν τουρίστες από όλους προορισμούς, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν τις πληρότητες και να μειώσουν την εποχικότητα.
Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως σε όλες τις σαιζόν υπάρχουν μήνες που είναι καλύτεροι από άλλους διότι κάποια αγορά έχει καλύτερη κινητικότητα μέσα σε κάποιους μήνες. Επομένως συνέχισε, όσο αυξάνεται ο αριθμός των αγορών που προσελκύουμε μειώνεται και αυτή η αυξομείωση των πληροτήτων μέσα σε κάθε σαιζόν.
Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως αυτή την στιγμή στην Επαρχία Πάφου περίπου δέκα ξενοδοχειακές μονάδες είναι ανοικτές ενώ αναμένεται, όπως είπε, να ανοίξουν κάποια ξενοδοχεία μέσα στον Μάρτιο μήνα για να είναι έτοιμα για τον Απρίλιο, κατέληξε.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: