Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Σε πολύ άσχημη κατάσταση τα κέντρα αναψυχής


Περίπου το 25% των κέντρων αναψυχής, που δεν λειτούργησαν την περίοδο της πανδημίας δεν αναμένεται

ούτε τη φετινή τουριστική σαιζόν να λειτουργήσουν, ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Νεόφυτος Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Θρασυβούλου είπε πως από την αρχή της πανδημίας είχαν αναφέρει πως ένα 20% των επιχειρήσεων δεν θα επαναλειτουργήσουν, σημειώνοντας πως αυτό το ποσό έχει αυξηθεί στο 25% και συνεχίζει για πολλούς και διάφορους λόγους. Ιδιαίτερα σημείωσε στις παραλιακές πόλεις το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, λόγω  έλλειψης πληθυσμού για να καλύψει τις ανάγκες των επιχειρήσεων .

Επεσήμανε επίσης πως μπορεί τα μηνύματα να είναι πολύ ενθαρρυντικά για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, ωστόσο όμως ένα μεγάλο ποσοστό των κέντρων αναψυχής δεν θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει, αφού συσσωρευμένα ενοίκια και λογαριασμοί απλήρωτοι οδηγούν τους ιδιοκτήτες τους σε οικονομικά αδιέξοδα και βάζουν ουσιαστικά λουκέτο στις επιχειρήσεις.

Ένας βασικός λόγος λένε οι εστιάτορες είναι η πανδημία και πολλές επιχειρήσεις έχουν χρεοκοπήσει.

Οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής, είπε, ισχυρίζονται ότι η πολιτεία έχει στηρίξει τους εργαζόμενους, όχι όμως τις επιχειρήσεις. Άλλοι σοβαροί λόγοι είναι η έλλειψη προσωπικού ακόμα και η ακρίβεια σε ό,τι αφορά ηλεκτρικό ρεύμα, γκάζι και πετρέλαιο, κατέληξε.


Κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: