Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Χειροπέδες σε 51χρονη για την απάτη της Πάφου

 

Σε δεύτερη σύλληψη που αφορά 51χρονη προχώρησε το ΤΑΕ Πάφου, μετά τη σύλληψη ενός 34χρονου για υποθέσεις απάτης και απόσπασης χρηματικών ποσών, στις οποίες φέρεται να γινόταν επίκληση επείγοντος ιατρικού περιστατικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, εναντίον των δύο υπόπτων διερευνώνται συνολικά δέκα υποθέσεις από τις οποίες, οι εφτά αφορούν απόπειρα απόσπασης χρημάτων από αντίστοιχο αριθμό πολιτών, ενώ οι τρεις αφορούν απόσπαση χρημάτων από τρεις πολίτες.
Μεταξύ των τριών υποθέσεων συμπεριλαμβάνεται και η υπόθεση απόσπασης χρηματικού ποσού 20.000 ευρώ για την οποία έγιναν οι δύο συλλήψεις. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν η 51χρονη και ο 34χρονος αφορούν υποθέσεις απόσπασης και απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.
Στη σύλληψη τους οδήγησε η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας από το προσωπικό υποκαταστήματος τράπεζας στην Πάφο. Συγκεκριμένα, γυναίκα, ηλικίας 51 ετών, είχε μεταβεί στο υποκατάστημα τράπεζας, λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι της Τρίτης, για να προβεί σε ανάληψη του χρηματικού ποσού ύψους 20.000 ευρώ, που, όπως ανάφερε στους τραπεζικούς υπαλλήλους, χρειαζόταν για την πληρωμή επείγουσας χειρουργικής επέμβασης στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί η κόρη της.
Το προσωπικό του υποκαταστήματος που ήταν ενήμερο για πρόσφατα περιστατικά απάτης και απόσπασης μεγάλων χρηματικών ποσών, που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, με ανακοινώσεις και σχετικές συμβουλές για αποτροπή τους, υποψιάστηκε ότι η 51χρονη γυναίκα πιθανόν να έχει ξεγελαστεί από τους δράστες της απάτης. Αφού ενημέρωσαν την Αστυνομία, μέλη του ΤΑΕ Πάφου έσπευσαν στο τραπεζικό υποκατάστημα για εξετάσεις.
Όπως διαπιστώθηκε από τα μέλη του ΤΑΕ, επρόκειτο για νέο περιστατικό απάτης, από ύποπτο πρόσωπο που όπως και στα προηγούμενα πρόσφατα περιστατικά, είχε επικοινωνήσει με την 51χρονη αναφέροντας της πως η κόρη της βρίσκεται στο νοσοκομείο, όπου άμεσα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, για την οποία χρειάζεται να καταβληθεί μεγάλο χρηματικό ποσό.
Ο ύποπτος κράτησε τηλεφωνική επικοινωνία με την 51χρονη, η οποία σε συνεννόηση με τα μέλη της Αστυνομίας, ακολούθησε τις οδηγίες του υπόπτου και μετέβη σε συγκεκριμένο σημείο στην Πάφο για να του παραδώσει τα χρήματα για την χειρουργική επέμβαση, με τα μέλη του ΤΑΕ να την ακολουθούν διακριτικά.
Στο σημείο όπου την είχε καθοδηγήσει ο δράστης της απάτης, την προσέγγισε ο 34χρονος, ο οποίος παρέλαβε από αυτήν τον φάκελο που εικονικά περιείχε το ποσό των 20.000 ευρώ, με τα μέλη του ΤΑΕ αμέσως να επεμβαίνουν, να ανακόπτουν και να υποβάλλουν σε έλεγχο τον 34χρονο.
Ακολούθως από περαιτέρω εξετάσεις που ακολούθησαν, εγέρθηκαν υποψίες και εναντίον γυναίκας ηλικίας 51 ετών, με τα μέλη του ΤΑΕ να προχωρούν με δικαστικά εντάλματα, στη σύλληψη του 34χρονου και ακολούθως της 51χρονης ύποπτης.
Σε άλλες δύο υποθέσεις απάτης, οι δράστες είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από δύο γυναίκες, ηλικίας 73 και 75 ετών, τα χρηματικά ποσά των 10.000 και 7.000 ευρώ, αντίστοιχα. Τα δύο περιστατικά συνέβησαν στις 4 και 7 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα. Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: