Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση CFA Society Cyprus και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου

Τις προτεραιότητές του παρουσίασε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) σε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της ΕΚΚ,

Δρ Γιώργο Θεοχαρίδη και Γιώργο Καρατζιά, αντίστοιχα.

 

Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε εγκάρδιο και εποικοδομητικό κλίμα, με τα μέλη του Συνδέσμου να δηλώνουν την ετοιμότητα τους να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί αναγκαία, κυρίως σε θέματα στα οποία αναλαμβάνει δράση ο CFA Cyprus.

Εκ μέρους του CFA Society Cyprus παρευρέθηκαν η Πρόεδρος Ελένη Κωνσταντίνου, o Αντιπρόεδρος Evgeny Tarakanov και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Advocacy Ζήνων Παπαφιλίππου.

 

Στη διάρκεια της συνάντησης ανέλυσαν τους στόχους του Συνδέσμου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους τρεις πυλώνες δράσης του Συνδέσμου: την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού, την προώθηση της ακεραιότητας και του επαγγελματισμού παρέχοντας τεχνοκρατική υποστήριξη στις τοπικές αρχές και την ανάπτυξη επαγγελματιών με τα υψηλότερα πρότυπα δεοντολογίας, εκπαίδευσης και επαγγελματικής αριστείας σε φοιτητές πανεπιστημίων.

 

Ταυτόχρονα, ως μέλος της παγκόσμιας κοινότητας CFA και του CFA Institute, εκ μέρους του Συνδέσμου αναφέρθηκαν και οι τρόποι αξιοποίησης των διασυνδέσεών του με το γραφείο του CFA Institute στις Βρυξέλλες, με στόχο την προσφορά τεχνογνωσίας στη διαμόρφωση των τοπικών νομοθεσιών, για εναρμόνιση της Κύπρου με τον αυξανόμενο αριθμό οδηγιών και νομοθετημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΚΚ ανέλυσε τις προτεραιότητες  της εποπτικής Αρχής για την νέα χρονιά, επιβεβαιώνοντας τη στήριξη της στο έργο του CFA Society Cyprus. Παράλληλα συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στην βάση των κοινών στόχων και δράσεων.

 

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) είναι ο τοπικός Σύνδεσμος στην Κύπρο του Ινστιτούτου CFA με 200 μέλη, το οποίο εδρεύει στις ΗΠΑ και αριθμεί πάνω από 165.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

 

Πρωταρχικός στόχος του CFA είναι η ανάδειξη της αξίας του χρηματοοικονομικού συμβούλου σε θέματα που αφορούν στον ορθό οικονομικό προγραμματισμό σε επίπεδο επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης τεχνογνωσία, με στόχο την βελτίωση της λειτουργίας των Ρυθμιστικών Αρχών και της Κυβέρνησης.

 

Τα μέλη του Συνδέσμου θεωρούνται τα πλέον καταρτισμένα σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για να αναλύουν θέματα σχετικά με την Χρηματοοικονομική Επιστήμη και ειδικότερα τις επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: