Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Ο Φαίδωνας προσκαλεί τους Έλληνες της Ουκρανίας να εγκατασταθούν στην Κύπρο

 

Δήλωση Δημάρχου Πάφου για εγκατάσταση Ελλήνων της Ουκρανίας στην Κύπρο.

"Πολλοί Έλληνες της Ουκρανίας θα φύγουν ως πρόσφυγες το επόμενο διάστημα από την Ουκρανία (Μαριούπολη και Οδησσό) .

Θα μπορούσαν να έρθουν στην Κύπρο, όπως ήρθαν παλαιότερα οι Έλληνες Πόντιοι από τη Γεωργία. Πολύ πιο εύκολα μπορούν να προσαρμοστούν και να ενταχθούν στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Κύπρου.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι κατά πολύ πιο μορφωμένοι και καλλιεργημένοι σε σύγκριση με οποιουσδήποτε άλλους καταλήγουν στην Κύπρο ως πρόσφυγες. Πέραν του ανθρωπιστικού στοιχείου, το οποίο αρκετοί επικαλούνται για πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων,όπως τους Σύρους , στην περίπτωση αυτή υπάρχει ως καθοριστική ειδοποιός διαφορά η κοινή εθνική καταγωγή.

Την άποψη - πρόταση να προσκαλέσουμε για εγκατάσταση Έλληνες από τη Μαριούπολη στην Πάφο προς ενίσχυση του πληθυσμού και του εργατικού δυναμικού της πόλης μας, τη διατυπώνω εδώ και 5 χρόνια.

Και μάλιστα,σε συγκεκριμένη περιοχή της πόλης μας για την οποία έχουμε ετοιμάσει master plan ( 1200 νέες κατοικίες για 5 χιλ νέους κατοίκους) και το έχουμε παρουσιάσει στο Υπουργείο Εσωτερικών πριν από 3,5 χρόνια και στον τότε Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης .
Υπό τις δύσκολες παρούσες συνθήκες, ας αποτελέσει η πρόταση αυτή τη βάση για να προχωρήσουμε ".
Δεν υπάρχουν σχόλια: