Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Σε αυτόν πέρασαν χειροπέδες για απάτη στην Πάφο

 

Παραδέχτηκε την διάπραξη των αδικημάτων που αντιμετωπίζει ο 34χρονος για απάτη μέσω τηλεφώνου με σκοπό την απόσπαση χρημάτων, μετά τη χτεσινή σύλληψη του, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου.Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως υπό κράτηση τέθηκε ένα πρόσωπο ηλικίας 34 ετών, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις υποδυόμενος τον ιατρό.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, ανακρινόμενος στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου ο 34χρονος παραδέχτηκε την διάπραξη των αδικημάτων της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις σε βάρος δύο ανυποψίαστων γυναικών ύψους 10χιλ. ευρώ και 7 χιλ. ευρώ αλλά χτες μιας τρίτης περίπτωσης που ωστόσο κατά την παράδοση των χρημάτων από την παραπονούμενη γυναίκα αυτός συνελήφθη επ’ αυτοφόρω.
Όσον αφορά τα χρηματικά ποσά που απέσπασε ο ύποπτος ισχυρίζεται ότι αυτά, τα απέστειλε στην χώρα του την Βουλγαρία.
Αναφερόμενος στην σύλληψη του 34χρονου, ο κ. Ιωάννου είπε πως χτες το ΤΑΕ Πάφου ενημερώθηκε από τραπεζικό ίδρυμα ότι τους επισκέφτηκε υποψήφιο θύμα το οποίο επιθυμούσε να κάνει ανάληψη χρημάτων για αυτό το σκοπό.
Το υποψήφιο θύμα αλλά και η τράπεζα, είπε ο κ. Ιωάννου , συνεργάστηκαν με το ΤΑΕ Πάφου και κατόπιν τούτου έγινε παρακολούθηση του θύματος από την τράπεζα προς το σημείο συνάντησης καθότι αυτός καθοδηγείτο τηλεφωνικά από κάποιον από τους φερόμενους δράστες. Μετά από διακριτική παρακολούθηση, που οδήγησαν το θύμα στην περιοχή της Εκκλησίας του Αγίου Κενδέα, κατά την παραλαβή του φακέλου έδρασαν άμεσα μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και συνέλαβαν επ` αυτοφόρω τον 34χρονο.
Ο 34χρονος, που φέρεται να έχει και συνεργάτες, απέσπασε σε δύο περιπτώσεις 10 χιλιάδες ευρώ και 7 χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστες γυναίκες και χτες μετέβη για να παραλάβει άλλες 20 χιλ. ευρώ που δήθεν προορίζονταν για την αποθεραπεία συγγενικών τους προσώπων.
Ο κ. Ιωάννου είπε πως τις τελευταίες μέρες γίνονταν καταγγελίες στην Αστυνομία από πολίτες οι οποίοι δέχονται τηλεφωνήματα από αγνώστους που προσπαθούν να τους εξαπατήσουν με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.Συγκεκριμένα, δέχονταν τηλεφώνημα, όπως είπε, από άγνωστο αριθμό και τους αναφερόταν ότι δήθεν η κόρη τους, ο γιος τους ή συγγενικά τους πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε τροχαίες συγκρούσεις και πως υπάρχει επείγουσα ανάγκη να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.Για το σκοπό αυτό, δήθεν για να καλυφθούν ιατρικά έξοδα οι επιτήδειοι ζητούν την καταβολή χρηματικού ποσού.
Ακολούθως ο κ. Ιωάννου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα ΜΜΕ που μετέδωσαν τις εκκλήσεις της Αστυνομίας προς το κοινό για τη σύλληψη του φερόμενου δράστη αλλά και στους δύο πολίτες που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης καθώς και τα μέλη του ΤΑΕ Πάφου.
Πρόσθεσε πως με την συνεργασία του κοινού μπορούν να εξιχνιαστούν σοβαρές υποθέσεις. Ήταν είπε μια αλυσίδα συνεργασίας η οποία φαίνεται απέδωσε καρπούς και έχουν προληφθεί άλλες παρόμοιας φύσης υποθέσεις με τις οποίες συμπολίτες μας θα έχαναν μεγάλα χρηματικά ποσά.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: