Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Άφαντοι παραμένουν οι δύο κρατούμενοι που απέδρασαν από τα κρατητήρια της Πάφου

 

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για τον εντοπισμό των δύο προσώπων που απέδρασαν από τη νόμιμη κράτηση τους στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως από χτες μετά την απόδραση στην ΑΔΕ Πάφου λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως Γραφείο Κρίσεως με επικεφαλής αξιωματικό, ο οποίος ελέγχει και διοργανώνει τις όλες ενέργειες και επιχειρήσεις βάση των πληροφοριών που κατά διαστήματα φτάνουν στην Αστυνομία. Επίσης συνέχισε, καθ' όλη τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας και νύχτας διάφορα περίπολα ασχολούνταν με ανακοπές και ελέγχους στις εξόδους της πόλης της Πάφου καθώς διενήργησαν έρευνες σε διάφορες κατοικίες του φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντος των δύο δραπετών και με βάση διαφόρων πληροφοριών που φτάνουν στην Αστυνομία.
Ωστόσο συνέχισε, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως οι έρευνες συνεχίζονται και θα συνεχιστούν μέχρι τον εντοπισμό των δύο δραπετών και την σύλληψη τους. Είπε ακόμη πως ο 34χρονος ( Ernai Kozmiov) την περασμένη Τρίτη παρουσιάστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου το οποίο τον παρέπεμψε σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο για είκοσι υποθέσεις.
Ο 28χρονος ( Αλέξανδρο Σαρκισίδη) τόνισε ο κ. Νικολάου κρατείτο για 23 υποθέσεις και χτες έληγε η προσωποκράτηση του ωστόσο θα συλλαμβάνονταν από το ΤΑΕ Λεμεσού για άλλες υποθέσεις που φέρεται να εμπλέκεται στην Λεμεσό και που έχει συλληφθεί.
Στο μεταξύ σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί τρία μέλη της Αστυνομίας, για την υπόθεση της απόδρασης των δύο προσώπων από τη νόμιμη κράτηση τους στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου, με απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως διατάχτηκε έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δύο κρατούμενοι . Επίσης συνέχισε, διορίστηκε αστυνομικός ο οποίος θα διερευνήσει τις συνθήκες της απόδρασης τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, η Αστυνομία καταζητεί 28χρονο ( Αλέξανδρο Σαρκισίδη) και 34χρονο ( Ernai Kozmiov) ρωσικής καταγωγής, κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης απόδρασης από νόμιμη κράτησής τους.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε έλεγχο που έγινε χτες το πρωί, διαπιστώθηκε, ότι τα πιο πάνω πρόσωπα, τα οποία βρίσκονταν υπό κράτηση στα κρατητήρια του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου, απουσίαζαν.
Η Αστυνομία Πάφου απευθύνει εκ νέου έκκληση στο κοινό όπως οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στο τηλέφωνο 26806021, ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 ή διαδικτυακά μέσω της κατηγορίας «Καταγγελία Εγκλήματος» στο application και την ιστοσελίδα της Αστυνομίας Κύπρου.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: