Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Αυτές οι χαλαρώσεις θα ισχύουν από αύριο στα κέντρα αναψυχής

Το Υπουργικό Συμβούλιο λόγω της βελτιωμένης επιδημιολογικής εικόνας αποφάσισε χαλαρώσεις στα μέτρα με αυτά να τίθενται σε ισχύ από αύριο, Δευτέρα.

 (α) από τις 21 Φεβρουαρίου 2022, την άρση της απαγόρευσης εισόδου σε άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα, γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες θεαμάτων, γάμους, βαπτίσεις και διαμονή σε ξενοδοχεία ή τουριστικά καταλύματα. Η είσοδος θα επιτρέπεται με την προσκόμιση SafePass (τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid test ισχύος 24 ωρών).

(β) από τις 21 Φεβρουαρίου 2022, την αύξηση του μέγιστου αριθμού προσώπων σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα, γάμους και βαπτίσεις, από 200 σε 250 άτομα, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και του μέγιστου αριθμού ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο που είναι σε ισχύ.

(γ) από τις 21 Φεβρουαρίου 2022, την αύξηση του αριθμού προσώπων ανά τραπέζι σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα, γάμους και βαπτίσεις, από 8 σε 12 άτομα.

(ε) την άρση της απαγόρευσης του χορού και την αύξηση του ανώτατου ορίου ατόμων σε χώρους εστίασης και αναψυχής, μετά από την κατάρτιση ειδικού πρωτοκόλλου. Εξουσιοδότηση του Υπουργού Υγείας για διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και εφαρμογή του πρωτοκόλλου μετά από έγκριση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Αύριο αναμένεται το συγκεριμένο πρωτόκολλο με όλες τις λεπτομέρειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: