Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Κραυγή απόγνωσης από τα κέντρα αναψυχής της Πάφου. «Δεν υπάρχει προσωπικό ούτε για δείγμα»

Τα κέντρα αναψυχής της Πάφου έχουν δεχτεί και συνεχίζουν να δέχονται μεγάλο πλήγμα λόγω της πανδημίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ – Άγγελος Ονησιφόρου. Αυτή την περίοδο, τόνισε, το 70% των συναδέλφων έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους λόγω χαμηλού κύκλο εργασιών αλλά δυσκολεύονται να επαναλειτουργήσουν, αφού δεν βρίσκουν προσωπικό. Δεν υπάρχει προσωπικό ούτε για δείγμα, ξεκαθάρισε.

Δεν υπάρχουν ούτε Κύπριοι αλλά ούτε και κοινοτικοί για να εργαστούν στα κέντρα αναψυχής, γεγονός που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία των κέντρων αναψυχής, σημείωσε με έμφαση. Πρόσθεσε ότι, οι πολύ καλοί υπάλληλοι του κλάδου έχουν αλλάξει επάγγελμα λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας, με το ανοίγουν και να κλείνουν οι επιχειρήσεις μας.

Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο, είπε, να προχωρήσει εδώ και τώρα στην επίλυση αυτού του μεγάλου ζητήματος  που αντιμετωπίζουμε. Ήδη, διευκρίνισε, έχουμε ενημερώσει το Υπουργείο Εργασίας για το θέμα αυτό αλλά μέχρι τώρα δεν είδαμε οποιαδήποτε κίνηση.

Η νέα σεζόν πλησιάζει και τα κέντρα αναψυχής δεν έχουν προσωπικό για να επαναλειτουργήσουν, ανέφερε ο κ. Ονησιφόρου, σημειώνοντας ότι, το μέτρο των συνεντεύξεων, που προσανατολίζεται να κάνει το Υπουργείο Εργασίας στους ανέργους, δεν αναμένεται να αποδώσει καρπούς, κάτι το οποίο έχουμε δει και στο παρελθόν.

Εμείς ζητάμε, όπως μας επιτραπεί να εργοδοτούμε  προσωπικό από τρίτες χώρες, όπως Γεωργία, Ουκρανία, Σερβία, Ρωσία κ.α., σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσουμε τεράστιο πρόβλημα ως κέντρα αναψυχής της Πάφου, με αρκετά εξ αυτών να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν, κατέληξε ο κ. Ονησιφόρου.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: