Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Νεότερες πληροφορίες για το θάνατο της 27χρονης Νάταλις Νεοφύτου. Πριν 6 μήνες μπήκε στην Ε.Φ

Συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της 27χρονης Δεκανέα ΣΥΟΠ Νάταλυς Νεοφύτου, η οποία χθες τραυματίστηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης που διεξαγόταν στο στρατόπεδο "Σταύρου Στυλιανίδη" στον Κόρνο.

Η Νάταλυ προσελήφθη ως ΣΥΟΠ στην Εθνική Φρουρά την 1η Δεκεμβρίου του 2021. 

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό, είπε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΑΜ Χρίστος Πιερής. 

Ήταν γύρω στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης όταν στα πλάσια εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης εντός του στρατοπέδου, εθνοφρουρός έχασε τον έλεγχο του τζιπ που οδηγούσε, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και να τραυματιστεί σοβαρά η 27χρονη Νάταλυ η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα. 

"Έμεινε για πολύ λίγο χρόνο κάτω από το αυτοκίνητο, οι συνάδελφοι βοήθησαν να μεταφερθεί το αυτοκίνητο και άμεσα μετέβη το ασθενοφόρο του στρατοπέδου και τη μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας...

Όταν είχε πάει στο νοσοκομείο δεν είχε τις αισθήσεις της, πήγε στις πρώτες βοήθειες, της έκαναν μηχανική υποστήριξη, αντέδρασε και μετά τη μετέφεραν στην Εντατική όπου έπαθε ανακοπή. Μετά έγινε μια δεύτερη ανακοπή και δυστυχώς κατέληξε το απόγευμα."

Στο πλευρό της 27χρονης και των γονιών της έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Ο τελευταίος μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Πιερή, έθεσε σε ετοιμότητα αεροσκάφος-ασθενοφόρο για να μεταφέρει την 27χρονη στο εξωτερικό σε περίπτωση που χρειαστεί.

 Ερωτηθείς εάν έγιναν όλα τα προβλεπόμενα κατά την εκπαιδευτική μηχανοδήγηση, ο κ. Πιερή απάντησε ότι "πρέπει κάτι να έγινε λάθος".

"Δεν γίνεται όταν γίνονται όλα σωστά να έχουμε τέτοια ατυχήματα. Κάτι πρέπει να έγινε λάθος, αυτό το λάθος πρέπει να το βρούμε."

Σημείωσε μάλιστα ότι ο Υπουργός θα πάρει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο ώστε η κηδεία της άτυχης 27χρονης να γίνει δημοσία δαπάνη.

"Θα στηρίξουμε την οικογένεια όσο μπορούμε. Η απώλεια είναι μεγάλη."

Στο σημείο της τραγωδίας μεταβαίνουν σήμερα ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς. 

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/kati-prepei-na-egine-lathos-shedon-exi-mines-ston-strato-i-atyhi-nataly-vid



Το Υπουργείο Άμυνας, διαπιστώνει ότι υπάρχουν κάποια κενά σημεία, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν, για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη και οδηγηθήκαμε στην τραγωδία, ωστόσο από τις πρώτες ενδείξεις που υπάρχουν, φαίνεται ότι κάτι δεν τηρήθηκε σωστά.

Όπως ανέφερε στο κρατικό κανάλι ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερή, ανέφερε ότι «δεν ξέρουμε ακόμα τι έγινε και πως έγινε, αλλά αυτό θα διερευνήσουμε. Δεν συνέβη ξανά κάτι παρόμοιο, για να μπορούμε να έχουμε την εμπειρία. Η εμπειρία δείχνει ότι αν τηρούνται όλα αυτά που κάνουμε στη μηχανοδήγηση, με τις οδηγίες που υπάρχουν, δεν συνέβη ποτέ κάτι παρόμοιο.

Όπως εξήγησε ο κ. Πιερή, διερευνάται εξάλλου και γιατί η ΣΥΟΠ βρισκόταν στο πίσω μέρος του οχήματος. «Το συγκεκριμένο όχημα είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο που δεν έχει κάλυμμα πίσω». Ένα άλλο στοιχείο που διερευνάται είναι ποιος εκπαίδευε ποιον και βρίσκονταν τα τρία άτομα στο όχημα.

Το πρωί της Παρασκευής, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης και ο υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, θα επισκεφθούν το στρατόπεδο Σταύρου Στυλιανίδη στον Κόρνο, για αυτοψία στη σκηνή του ατυχήματος, αλλά και για να ενημερωθούν για την πορεία των ερευνών, τις οποίες ανέλαβαν Αστυνομία και Εθνική Φρουρά. 

Εκσφενδονίστηκε από το όχημα

Το ατύχημα σημειώθηκε στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης, την ώρα που η 27χρονη επέβαινε στο πίσω μέρος οχήματος, τύπου τζιπ, το οποίο κάτω από συνθήκες που διερευνώνται ανατράπηκε, με αποτέλεσμα η Νάταλι Νεοφύτου να εκτιναχθεί στην άσφαλτο και να καταπλακωθεί από το όχημα.

Από το ατύχημα, η 27χρονη τραυματίστηκε κρίσιμα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλές κακώσεις στο σώμα της.

Σύμφωνα με τον δρ. Χρύσανθο Γεωργίου, που ανέλαβε την 27χρονη αμέσως μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, «λήφθηκαν όλα τα δέοντα μέτρα για να αντιμετωπιστεί, βάσει των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης των τραυματιών, σταθεροποιήθηκε και μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα, όπου είχαμε επεισόδιο ανακοπής».

Στη συνέχεια, η νεαρή οδηγήθηκε στο χειρουργείο, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν, με τον κ. Γεωργίου να αναφέρει πως «οι κακώσεις της ήταν ασύμβατες με τη ζωή».


Η είδηση του θανάτου της άτυχης Νάταλις, σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους της, αλλά και όσους την γνώριζαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη αποφάσισε να υπηρετήσει στο στράτευμα και προσλήφθηκε με την εντέκατη σειρά κατάταξης, δηλαδή την 1η Δεκεμβρίου 2021 και υπηρετούσε στο στρατόπεδο του Κόρνου.


https://www.reporter.com.cy/police/article/953295/bike-ston-strato-prin-exi-mines-i-atychi-natali-ti-deichnoyn-oi-protes-erevnes

Δεν υπάρχουν σχόλια: