Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Νέα διαδικτυακή απάτη. Όλες οι πληροφορίες

 

Το τελευταίο διάστημα η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε αρκετές αναφορές από πολίτες σε σχέση με απάτες μέσω διαδικτύου  με τη μέθοδο  «advance fee fraud» δηλαδή, η απαίτηση προκαταβολής με ψευδείς παραστάσεις.

Υποψήφια θύματα της μεθόδου αυτής είναι πολίτες που ανεβάζουν αγγελίες, σε διάφορες ιστοσελίδες, για πώληση διαφόρων αντικειμένων, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν και το προς πώληση αντικείμενο, αλλά και χρηματικό ποσό.

Οι επιτήδειοι στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα στους πωλητές, παριστάνοντας τους υποψήφιους αγοραστές των αντικειμένων αυτών. Ακολούθως, αποστέλλουν για αγορά του προϊόντος, εικονικό έμβασμα προς τους πωλητές, μεγαλύτερου ποσού, από το ποσό που ζητούν οι πωλητές και στη συνέχεια ζητούν να τους επιστραφεί το ποσό της διαφοράς, κυρίως για να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς.

Αποτέλεσμα της μεθόδου αυτής είναι όπως ο πωλητής να χάνει διάφορα χρηματικά ποσά.

Το κοινό καλείται να είναι προσεκτικό στις περιπτώσεις αυτές και σε καμία περίπτωση να μην ανταποκρίνεται σε τέτοιες προτάσεις.

Στην περίπτωση που οποιοσδήποτε έχασε  οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, να απευθύνεται αμέσως για καταγγελία στα Επαρχιακά Τ.Α.Ε.


https://www.sigmalive.com/news/local/947648/nea-diadiktyaki-apatipos-eksapatoun-osous-poloun-antikeimena-sto-internet

Δεν υπάρχουν σχόλια: