Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Η Κατερίνα Ντίνου τραγουδάει Σταύρο Κουγιουμτζή

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΙΝΟΥ

Σε τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή

Κιθάρα: ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

 

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, 20:00

ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, Τηλ.: 2103217917

Είσοδος: 12 

 

 

Η σπουδαία ερμηνεύτρια και μουσικός Κατερίνα Ντίνου και ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες ο συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης,παρουσιάζουν, μόνο με τις κιθάρες τους, ένα πρόγραμμα  με τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή. 

Η Κατερίνα Ντίνου χρόνια στα προγράμματα των παραστάσεων της παίζει και τραγουδάει πάντα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή με το δικό της ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο.Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης αποδίδει με την κιθάρα του τα τραγούδια του συνθέτη, δίνοντας τους μια νέα διάσταση.  

Εδώ, με αγάπη, γνώση και σεβασμό, σε όλο αυτό το μεγάλο έργο του συνθέτη, επιμελήθηκαν ένα γεμάτο, σφιχτό, υψηλής αισθητικής και ομορφιάς πρόγραμμαμόνο με τις κιθάρες τους και την αγάπη τους.

Τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν πολύ από τον λαό μας και  τραγουδιούνται ακόμη σφραγίζοντας ανεξίτηλα για πάντα το Ελληνικό τραγούδι. Από το «Όταν ανθίζουν οι πασχαλιές» έως το «Τρελοί και άγγελοι», τα τραγούδια αυτής της παράστασης,που με μεράκι και γνώση έστησαν η Κατερίνα Ντίνου και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, μας υπενθυμίζουν με τον καλύτερο τρόπο, όλη αυτή την ομορφιά και ποιότητα,που συνέβαλε καθοριστικά στην αιμοδότηση του πολιτισμού μας με φως και αίμα για πάντα.

Αυτή η παράσταση μας ταξιδεύει, με τον ήχο από τις δύο μαγικές κιθάρες και την εξαιρετική φωνή και ερμηνεία της Κατερίνας Ντίνου στον ωραίο κήπο με τις πασχαλιές, τους τρελούς και τους αγγέλους στα μεγάλα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή. 

Τα κείμενα της παράστασης υπογράφει και διαβάζει ο ποιητής Δημήτρης Λέντζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: