Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Πέντε συλλήψεις για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών

 

Στη σύλληψη πέντε προσώπων, άντρες ηλικίας από 18 μέχρι 32 ετών, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων, κλοπών, και παράνομης κατοχής περιουσίας.

Σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κατοικίας στην επαρχία Λάρνακας, συνελήφθη 26χρονος, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση με δικαστικό ένταλμα, διάρκειας έξι ημερών, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, η διάρρηξη της κατοικίας διαπράχθηκε στις 25 Μαρτίου, γύρω στις 7.30 το βράδυ. Από την κατοικία φέρεται να κλάπηκαν η αλουμινένια πόρτα της κουζίνας, μεταλλικά είδη υγιεινής από το μπάνιο της οικίας, καθώς και μεταλλικά εξαρτήματα από οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε κεραμικά τοίχου του σπιτιού. Η συνολική αξία της περιουσίας που κλάπηκε, καθώς και της ζημιάς που προκλήθηκε, εκτιμάται ότι είναι ύψους 1,000 ευρώ.

Ο Περιφερειακός Αστυνομικός Σταθμός Κοφίνου διερευνά την υπόθεση.

Επίσης σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας από χώρα του εξωτερικού, χθες το μεσημέρι, άντρας ηλικίας 32 ετών. Εναντίον του 32χρονου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, που είχε εκδοθεί μετά από στοιχεία που προέκυψαν για τη διάρρηξη και κλοπή.

Η διάρρηξη κατοικίας, συγκεκριμένα διαμερίσματος στη Λεμεσό, διαπράχθηκε τον Ιούνιο, 2015. Από το διαμέρισμα κλάπηκαν, σύμφωνα με την καταγγελία του ενοίκου, μεγάλο χρηματικό ποσό, ένα ρολόι και ένα χρυσό μετάλλιο, καθώς και έγγραφα του ιδίου.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Για υπόθεση παράνομης κατοχής περιουσίας συνελήφθησαν το βράδυ που πέρασε, τρεις άντρες ηλικίας 18, 22, και 26 ετών.

Οι τρεις ύποπτοι ανακόπηκαν για έλεγχο από μέλη της Τροχαίας Πάφου, λίγο μετά τα μεσάνυκτα, σε δρόμο στην Πάφο, όπου αυτοί διακινούνταν με αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 18χρονος. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα ανευρέθηκαν δύο κομπρεσσόροι κλιματιστικών, για την κατοχή των οποίων οι τρεις ύποπτοι δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να εγερθούν υποψίες ότι οι κομπρεσσόροι έχουν κλαπεί.

Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Πάφου, ενώ η Τροχαία Πάφου διερευνά παράλληλα και υπόθεση διάπραξης τροχαίων παραβάσεων, αφού ο 18χρονος, κάτοχος μαθητικής άδειας οδήγησης, οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς να συνοδεύεται από αδειούχο οδηγό, και χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης.


https://www.cypruspolicenews.com/archives/11915

Δεν υπάρχουν σχόλια: