Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Τρεις μεθυσμένες φαίνεται να ξυλοφόρτωσαν νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

Υπό κράτηση 22χρονη για επεισόδιο στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου
Υπό κράτηση τέθηκε 22χρονη για διερευνώμενη υπόθεση μέθης, πρόκλησης ανησυχίας στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, δημόσια εξύβριση, επίθεση εναντίον αστυνομικού, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης σε νοσηλεύτρια, καθώς και απόδραση από νόμιμη κράτηση, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται άλλες δύο γυναίκες.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου τρεις γυναίκες από τη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίες φέρονται να βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.
Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, ενώ οι τρεις βρίσκονταν στον Θάλαμο των Πρώτων Βοηθειών φέρονται να προκάλεσαν ανησυχία και να φώναζαν, ύβριζαν, προκαλώντας ανησυχία, ενώ ακολούθως φέρονται να επιτέθηκαν σε νοσηλεύτρια και να της προκάλεσαν κάκωση στο κεφάλι.
«Άμεσα επενέβη ο επί καθήκοντι αστυνομικός και τις πληροφόρησε ότι είναι υπό σύλληψη», δήλωσε ο κ. Νικολάου, προσθέτοντας ότι διέφυγαν από το Νοσοκομείο. Εναντίον τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης βάσει του οποίου συνελήφθηκε η μία εκ των τριών, ηλικίας 22 ετών. Οι άλλες δύο γυναίκες καταζητούνται.
Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

Ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ καταγγέλλει ξυλοδαρμό νοσηλεύτριας στο ΤΑΕΠ Πάφου
Ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., με ανακοίνωσή του, καταδικάζει απερίφραστα τον "ξυλοδαρμό νοσηλεύτριας στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, από άτομα που βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης", το βράδυ της Κυριακής.
"Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων θλιβερών γεγονότων όπου συνάδελφοι κατά την ώρα εκτέλεσης των καθηκόντων τους δέχονται βίαιη συμπεριφορά και ξυλοδαρμό από ασθενείς", αναφέρει στην ανακοίνωσή του.
Ο Κλάδος αναφέρει ότι για άλλη μια φορά «διαπιστώνεται η αδυναμία της πολιτείας να προστατέψει τους επαγγελματίες υγείας, γι’ αυτό καλούμε εκ νέου τόσο την πολιτεία όσο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού και τη διασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας των Νοσοκομείων -ΤΑΕΠ", σημειώνει.
Προσθέτει ότι θεωρούν δεδομένο ότι οι αστυνομικές αρχές θα δράσουν άμεσα και οι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, ενώ αναφέρουν ότι θα θέσουν θέμα στο Υπουργείο Υγείας και στους συναρμόδιους φορείς (Ο.Κ.Υπ.Υ. και Υπηρεσία Ασθενοφόρων) κατά πόσο θα πρέπει άτομα σε κατάσταση μέθης να μεταφέρονται στα ΤΑΕΠ.
"Τέλος εκφράζουμε την συμπαράσταση μας και ευχόμαστε στη συνάδελφο ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει γερή και δυνατή πίσω στα καθήκοντα της", καταλήγει η ανακοίνωση.

Διερεύνηση του περιστατικού βίας κατά νοσηλεύτριας στο ΤΑΕΠ Πάφου ζήτησε από Αρχηγό Αστυνομίας ο Υπουργός Υγείας
Διερεύνηση του περιστατικού ξυλοδαρμού νοσηλεύτριας στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου, που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, από άτομα σε κατάσταση μέθης, ζήτησε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, κατά την επικοινωνία του με τον Αρχηγό της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Χατζηπαντέλα μίλησε και με τον Πρόεδρο του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ., Πρόδρομο Αργυρίδη, ενώ έχει ήδη επικοινωνήσει με τη νοσηλεύτρια που έπεσε θύμα βίας και της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, υπογραμμίζοντας ότι το Υπουργείο Υγείας θα βρίσκεται στο πλευρό της.
Ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως τέτοιες ενέργειες και οποιεσδήποτε πράξεις βίας εναντίον επαγγελματιών υγείας εν ώρα καθήκοντος καταδικάζονται απερίφραστα, αναφέρειτα στην ανακοίνωση.
Τα θέματα ασφάλειας και προστασίας της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού των νοσηλευτηρίων θα συζητηθούν σε σύσκεψη με τον ΟΚΥπΥ και τις συντεχνίες των νοσηλευτών την Τρίτη.

κυπε 

Δεν υπάρχουν σχόλια: