Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, πρόκειται για 16χρονη τρόφιμη, η οποία κατά διαστήματα «το σκάει» από το ίδρυμα, με αποτέλεσμα να κινητοποιεί τη διοίκηση και την Αστυνομία για τον εντοπισμό της. Η 16χρονη είχε φύγει ξανά από το ίδρυμα τις προηγούμενες ημέρες και εντοπίστηκε αργότερα.
Σε ιατρικό έλεγχο, που υποβλήθηκε με εντολή της διοίκησης του ιδρύματος και πριν επιστρέψει σε αυτό, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από σύφιλη.
Άμεσα ενημερώθηκε νοσοκομείο της Πάτρας για τη διακομιδή και τη νοσηλεία της, προκειμένου να λάβει το απαραίτητο θεραπευτικό σχήμα, ενώ νοσηλεύεται σε απομόνωση προκειμένου να μη μεταδώσει την ασθένεια.
Η σύφιλη είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που οφείλεται σε λοίμωξη από την ωχρά σπειροχαίτη. Είναι χρόνια ασθένεια που μπορεί να προσβάλλει όλα τα όργανα και συστήματα του οργανισμού.
Η σύφιλη παρουσιάζεται με παγκόσμια διασπορά και συνήθως προσβάλλει νέους ενήλικες 20-30 ετών, άνδρες περισσότερο από γυναίκες. Στην Ελλάδα θεωρείται σπάνιο νόσημα, αλλά η έξαρση της ασθένειας παγκοσμίως, πιστεύεται ότι θα επηρεάσει τη συχνότητά της και μέσα στα ελληνικά σύνορα.
Η σύφιλη μεταδίδεται με άμεση επαφή, με τις βλάβες του δέρματος ή των βλεννογόνων και τις εκκρίσεις (σίελος, σπέρμα, κολπικά υγρά) μολυσμένου ατόμου, κατά τη σεξουαλική επαφή, όταν υπάρχει λύση της συνέχειας του δέρματος ή του βλεννογόνου του υγιούς ατόμου.
Αν η σύφιλη διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί στα αρχικά της στάδια, είναι εύκολο να θεραπευτεί. Η προτιμώμενη θεραπεία σε όλα τα στάδια είναι η πενικιλίνη, ένα αντιβιοτικό που μπορεί να σκοτώσει τον οργανισμό που προκαλεί τη σύφιλη. Αν ο ασθενής ωστόσο είναι αλλεργικός στην πενικιλίνη, τότε υπάρχει η δυνατότητα χρήσης άλλου αντιβιοτικού.
Μία απλή ένεση πενικιλίνης μπορεί να σταματήσει την πρόοδο της νόσου, αν ο ασθενής έχει μολυνθεί μέσα στον τελευταίο χρόνο. Διαφορετικά, μπορεί να χρειαστούν περισσότερες δόσεις του φαρμάκου.
https://www.in.gr/2022/06/02/greece/patra-mia-16xroni-trofimos-idrymatos-diagnostike-syfili/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου