Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

"Εφυγε" η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου

Βαρύ πένθος και θλίψη σκορπά απ΄ άκρη σ΄άκρη σε όλη την Κύπρο, η είδηση του θανάτου της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου σε ηλικία 67 ετών μετά από ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου, που υπέστη αργά το βράδυ της Κυριακής στις 15 Μαίου. 

Από τις 16 Μαίου η Ζέτα Αιμιλιανίδου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, όπου βρισκόταν σε καταστολή στη ΜΕΘ της ιδιωτικής κλινικής «Υγεία» στην Αθήνα, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στο μοιραίο. 

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη μεταφορά της στην Αθήνα, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση όπου διενεργήθηκε εμβολισμός και αποκλεισμός του ανευρύσματος και παρέμεινε σε καταστολή. Προηγουμένως είχε διαγνωσθεί με υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου, αποτέλεσε το πιο βασικό γρανάζι της Κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, αφού υπήρξε το μακροβιότερο μέλος μαζί με τον Κώστα Καδή της κυβέρνησης από την πρώτη της θητείας.

Στις 4 Απριλίου 2013 διορίστηκε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη από τον Απρίλιο του 2013. Παρέμεινε στη θέση αυτή και στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη 2018. Προηγουμένως η Ζέτα Αιμιλιανίδου, υπηρέτησε ως Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, ενώ είχε να επιδείξει μια πλούσια σταδιοδρομία που ξεκίνησε το 1979 στο Τμήμα Τελωνείων στο οποίο υπηρέτησε από διάφορες θέσεις. Επιπλέον, διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1954 στη Λευκωσία Αδελφός της ήταν ο Ουράνιος Ιωαννίδης, ο οποίος υπηρέτησε την Κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη από τη θέση του υπουργού Παιδείας. Σπούδασε νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια απέκτησε δίπλωμα μάρκετινγκ από το Cyprus Institute of Marketing

Η αείμνηστη υπουργός ήταν παντρεμένη με τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Αιμιλιανίδη, ο οποίος απεβίωσε στις 24 Νοεμβρίου του 2017, με τον οποίο απέκτησαν ένα παιδί τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη.


https://www.reporter.com.cy/politics/article/964296/ektakto-thrinos-ana-to-paggyprio-efyg-i-zeta


Απεβίωσε η Ζέτα Αιμιλιανίδου, βαθύτατα συλλυπητήρια από Πρόεδρο και Κυβέρνηση
Με βαθύτατη θλίψη η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε απόψε ότι απεβίωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.
Συγκεκριμένα σε ανακοινωθέν της Προεδρίας αναφέρεται ότι η Υπουργός άφησε την τελευταία της πνοή στις 8 και 30 το βράδυ της 6ης Ιουνίου 2022, σε ηλικία 68 ετών στο Ιατρικό Κέντρο “Υγεία”, στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν, μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου.
"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση εκφράζουν βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια της", αναφέρει η ανακοίνωση.

κυπε

Νίκος Αναστασιάδης (Nicos Anastasiades) 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασίαδης έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook....
Είμαι βαθύτατα θλιμμένος. Η απώλεια της αγαπημένης μου Ζέτας με συγκλονίζει. Ειλικρινή συλλυπητήρια στον υιό της Αχιλλέα και στα αδέλφια της Μαίρη και Δώρο. Η Ζέτα θα λείψει από όλους μας. Κυρίως όμως από την πατρίδα μας που χάνει μία έντιμη, ευφυή και αποτελεσματική υπουργό.


ΟΣΙΚΑ και ΣΙΚΑΠ αποχαιρετούν τη ΖΕΤΑ

Εκφράζουμε βαθύτατη θλίψη για το θάνατο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου. Μια προσωπικότητα με πολλές γνώσεις,  που πρόσφερε πολλά από τη θέση της Υπουργού με την οποία ως πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ – είχα την τιμή να συνεργαστώ για πολλά χρόνια. Πάντα πρόθυμη να ακούσει τα προβλήματα του κλάδου μας και να προσπαθεί κάθε φορά να δώσει λύσεις.  Δεν αδιαφόρησε ποτέ.

Εκ μέρους της ΟΣΙΚΑ …Καλό ταξίδι Ζέτα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.  Θερμά συλλυπητήρια στον γιο της Αχιλλέα και στα αδέλφια της Μαίρη και Δώρο.


Νεόφυτος Θρασυβούλου

Πρόεδρος ΟΣΙΚΑ



Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από το θάνατο της  Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου. Μιας υπουργού που στάθηκε στο πλευρό μας, στο πλευρό των κέντρων αναψυχής. Μιας υπουργού που πάντα προσπαθούσε κι έδινε λύσεις στα προβλήματα του κλάδου μας.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.


Άγγελος Ονησιφόρου

Πρόεδρος ΣΙΚΑΠ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: