Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Φρικτό φονικό στη Λεμεσό

 

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για το πρωτοφανές εγκλήματος, που διαπράχθηκε το μεσημέρι στην κοινότητα Πύργου, της επαρχίας Λεμεσού, με τις έρευνες της Αστυνομίας να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αναζητώντας τα αιτία πίσω από την τραγωδία. Στο μεταξύ, οι δύο γυναίκες, που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυρίακου, ανέφερε πως ο φερόμενος δράστης εντοπίστηκε από συγχωριανούς του, έξω από το όχημά του, σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από τη σκηνή, φέροντας τραύμα στο κεφάλι, από πυροβόλο όπλο και ήταν νεκρός.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις, φαίνεται ότι ο φερόμενος ως δράστης περιέλουσε το εσωτερικό της οικίας με εύφλεκτη ύλη και έθεσε φωτιά χωρίς προειδοποίηση, ενώ τα αίτια της τραγωδίας διερευνώνται.

Λόγω της φύσης των τραυμάτων τους, οι δυο γυναίκες μεταφέρθηκαν στην κλινική εγκαυμάτων του Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Αναφερόμενος στα γεγονότα της υπόθεσης, ο κ. Κυριάκου υπέδειξε πως όλα εκτυλίχτηκαν γύρω στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ο 59χρονος φέρεται να μετέβη στην οικεία του θείου του κρατώντας ένα μπιτόνι με εύφλεκτη ύλη και ένα κυνηγετικό όπλο.

Αφού έθεσε φωτιά στο σαλόνι όπου καθόταν ο θείος και η θεία του, μαζί με την 73χρονη, που επίσης είναι συγγενικό τους πρόσωπο, τράπηκε σε φυγή, ενώ ενημερώθηκε για την φωτιά η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο αστυνομικός σταθμός Μονής.

«Έξω από την οικία, στη βεράντα, εντοπίστηκε με σοβαρά εγκαύματα 79χρονος και κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο, ωστόσο, δεν έφερε ζωτικά σημεία και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός», είπε ο κ. Κυριάκου.

Εντός της οικίας, συνέχισε, υπήρχαν δυο γυναίκες, ηλικίας 78 και 73 ετών, η σύζυγος του θύματος και ένα άλλο συγγενικό πρόσωπο, τα οποία έφεραν σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ η κατάσταση τους κρίνεται σοβαρή.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού είπε πως ο φερόμενος δράστης εντοπίστηκε από συγχωριανούς του νεκρός, έξω από το όχημα του, σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από τη σκηνή, φέροντας τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ



Φως στα αίτια θανάτου της 82χρονης Γεωργίας Χαραλάμπους, που δολοφονήθηκε από τον 84χρονο σύζυγό της, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, έριξε η νεκροτομή επί της σορού της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τη νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές, Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της άτυχης 82χρονης, επήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, προκληθείσα από αμβλύ και θλών όργανο.

Την ίδια ώρα, ο 84χρονος καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος, συνεχίζει να τελεί υπό οκταήμερη κράτηση, ενώ οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση, συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσωποκράτησης του υπόπτου, ο φερόμενος θύτης και το θύμα, είχαν προηγουμένως λογομαχήσει, όταν η 82χρονη του ζήτησε χρήματα για να μεταβεί στον μπακάλη, ενώ το θύμα τον αποκάλεσε «τσιγκούνη». Τότε, ο 84χρονος, μετέβη στην αποθήκη, άρπαξε το σφυρί και χτύπησε τη σύζυγο του στο κεφάλι, επιφέροντας τον θάνατο της.

 

Ακολούθως, ο 84χρονος μετέβη στην Αστυνομία και παραδόθηκε, λέγοντας στα μέλη της δύναμης πως «την σκότωσε για να ησυχάσει» και περιέγραψε τι προηγήθηκε του φονικού, λέγοντας πως όταν άρχισε να «μουρμουρά», πήγε, άρπαξε το σφυρί και την χτύπησε, παραδεχόμενος το έγκλημα που διέπραξε.


https://www.reporter.com.cy/police/article/965088/moiraia-ta-travmata-sto-kefali-tis-82chronis-gorgas-ti-katedeixe-i-nekrotomi



Ενώπιον ενός πρωτοφανούς εγκλήματος βρίσκονται οι διωκτικές Αρχές, με απολογισμό δύο νεκρούς, εκ των οποίων ο ένας ο δράστης και δύο κρίσιμα τραυματίες, το οποίο διαπράχθηκε σε οικία, στον Πύργο Λεμεσού. Οι Αρχές, τέθηκαν το μεσημέρι σε κινητοποίηση, έπειτα από πληροφορία ότι ένα πρόσωπο μπούκαρε σε οικία συγγενικού του προσώπου, έβαλε φωτιά και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, για να εντοπιστεί λίγη ώρα αργότερα νεκρός.

Μετά την πληροφορία, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην οικία στην Μονή, η οποία τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ μετά την κατάσβεση της φωτιάς, νεκρός ανασύρθηκε 79χρονος Ελληνοκύπριος, ενώ άλλες δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, η κατάσταση των οποίων κρίνεται κρίσιμη, αφού υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που βρίσκονται ενώπιον της Αστυνομίας, ο δράστης, 59 ετών Ε/κ, μετέβη στην οικία όπου διέμεναν οι ηλικιωμένοι θείοι του και στην οποία βρισκόταν ακόμη μια γυναίκα, γειτόνισσα του ζεύγους, και αφού περιέλουσε με βενζίνη τον χώρο, στη συνέχεια έθεσε φωτιά.

Ακολούθως, ο δράστης τράπηκε σε φυγή πεζός με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι κρατούσε μαζί του κυνηγετικό, ενώ η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του. Μετά από έρευνες, ο 59χρονος βρέθηκε σε κοντινό σημείο νεκρός, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από την οικία των θυμάτων, ενώ δίπλα του βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο. Η σορός του δράστη εντοπίστηκε έξω από το όχημα του, ενώ φαίνεται πως ο ίδιος μετά το φονικό, έθεσε τέρμα στη ζωή του.  

Η σκηνή του εγκλήματος έχει αποκλειστεί και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού διεξάγουν έρευνες, ενώ στο σημείο για αυτοψία κλήθηκαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου. Επίσης, οι ιατροδικαστές αναμένεται να εξετάσουν την σορό του δράστη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ενώπιον της Αστυνομίας, ο δράστης φαίνεται είχε έρθει προηγουμένως σε αντιπαράθεση με τον θείο του, με τον οποίο φαίνεται να είχαν διαφορές, αφού του καταλόγιζε ευθύνες για κάποια ζητήματα. 


https://www.reporter.com.cy/police/article/965047/brethike-nekros-o-drastis-toy-friktoy-fonikoy-sygglonizoyn-oi-leptomereies-pics


Ένα πείσμα και το ακατανόητο μίσος για την πρώην σύζυγό του, οδήγησαν - σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία -  τον 59χρονο Ελληνοκύπριο, σε ένα από τα πιο σκληρά εγκλήματα που έχουν καταγραφεί στην Κύπρο.

Λίγο μετά το μεσημέρι, πήγε στο σπίτι που διέμεναν ο θείος και η θεία του, 79 και 78 ετών, κρατώντας ένα μπιτόνι βενζίνη. Αρχικώς λογομάχησαν, για ένα θέμα που τους είχε φέρει πολλές φορές σε σύγκρουση.

Ο 59χρονος περιέλουσε τον θείο και τη θεία του με τη βενζίνη, ενώ από τη μανία του δεν γλίτωσε ούτε μια 73χρονη γειτόνισσα που βρισκόταν στο σπίτι. Στη συνέχεια έβαλε φωτιά και έφυγε.

Γείτονες κάλεσαν την Πυροσβεστική, η οποία έσβησε την φωτιά προτού επεκταθεί, αλλά δεν μπόρεσε να σώσει τον 79χρονο Μιχάλη Μάγκα Δημητρίου, ο οποίος είχε υποστεί θανατηφόρα εγκαύματα.

Η 78χρονη σύζυγός του και η 73χρονη γειτόνισσα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και η κατάσταση τους χαρακτηρίζετε κρίσιμη λόγω των εγκαυμάτων που έχουν υποστεί.

Η Αστυνομία άρχισε την αναζήτηση του δράστη τον οποίο ία ώρα αργότερα βρήκε νεκρό σε ένα χωράφι κοντά στο χωριό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης βρισκόταν σε έντονη αντιπαράθεση με τον θείο και τη θεία του, γιατί βοηθούσαν τη Βιετναμέζα πρώην σύζυγο του.

Ο 59χρονος μετά το διαζύγιό του είχε ζητήσει από τον θείο του να μην προσφέρει βοήθεια στην τέως σύζυγο του, ώστε να την αναγκάσει να επιστρέψει στη χώρα της.

Ο θείος και η θεία του, προσέφεραν δουλειά στην γυναίκα από το Βιετνάμ και την βοηθούσαν οικονομικά. Αυτή η στάση εξόργισε τον 59χρονο ο οποίος αποφάσισε να «λύσει το πρόβλημα» δολοφονώντας τους θείους του και βάζοντας τέλος στη ζωή του.



https://www.protothema.gr/greece/article/1252264/frikto-eglima-stin-kupro-o-59hronos-pou-perielouse-treis-anthropous-me-venzini-logo-emmonis-me-tin-proin-suzugo-tou/

Δεν υπάρχουν σχόλια: