Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Το θέμα άδειας μουσικής και εκπομπής ήχου εξετάστηκε σε σύσκεψη στο Δήμο Πάφου

Σύσκεψη στο δημαρχείο Πάφου πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος και των αρμόδιων υπηρεσιακών, του ΣΙΚΑΠ και των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής – μπαράκια και γενικά κέντρα που εκπέμπουν μουσική, περιοχών Αγοράς και Αγίου Αντωνίου.

Ο δήμαρχος Πάφου, μιλώντας σε έντονο ύφος, τόνισε ότι, η ηχορύπανση στην Πάφο έχει προλάβει διαστάσεις. Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, κάλεσε τους επιχειρηματίες να συμμορφωθούν και να κατεβάσουν την ένταση της μουσικής. Παρακαλώ, είπε, να παίζεται μουσική σε κανονικά πλαίσια και σύμφωνα με τα ντέσιμπελ που έχουν καθοριστεί και όλοι γνωρίζετε. Στο σημείο αυτό στάθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, όπως είπε, ότι υπάρχει ηχορύπανση στην Πάφο και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η μέτρηση του ήχου, ανέφερε, γίνεται από την είσοδο του κάθε κέντρου. Όσοι έχουν άδεια μουσικής, πρόσθεσε,  σημαίνει πως τα ηχεία θα πρέπει να είναι μέσα στο υποστατικό τους και όχι έξω.

Κατεβάστε τη μουσική σε κανονικά επίπεδα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πάφου.

Στο σημείο αυτό αρμόδια λειτουργός, ανέφερε πως μόνο 40 κέντρα έχουν πάρει άδεια μουσικής η οποία ισχύει μέχρι τέλος Ιουνίου 2022 αλλά με νεότερη απόφαση η άδεια αυτή θα επεκταθεί μέχρι τέλος του χρόνου.

Η άδεια μουσικής εκδίδεται αφού το υποστατικό έχει πιστοποιητικό καταλληλότητας, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να έχει και άδεια οικοδομής.

Σχετικά με την ένταση της μουσικής ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Άγγελος Ονησιφόρου εισηγήθηκε να μπουν κόφτες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Επίσης, εισηγήθηκε όπως απλοποιηθεί η διαδικασία έκδοσης του πιστοποιητικού καταλληλότητας.

Στη συνεδρίαση έγινε αναφορά και στα τραπεζοκαθίσματα με τον κ. Φαίδωνος να υποστηρίζει πως υπάρχει πρόβλημα αλλά το πράγμα δεν έχει ξεφύγει, καλώντας τους επιχειρηματίες να συμμορφωθούν και σε αυτό το θέμα.

Τους κάλεσε επίσης να βοηθήσουν στο θέμα των σκουπιδιών αγοράζοντας ειδικά τρόλεϊ.

Όποιος δεν συμμορφώνεται και παρανομεί θα υποστεί τις συνέπειες. Θα τραβάμε φωτογραφίες και τις πρωινές ώρες η Δημοτική Αρχή θα μαζεύει τραπέζια, καρέκλες, ομπρέλες  και ότι άλλο βρίσκει στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης που έχει παρανομήσει, τόνισε με έμφαση ο δήμαρχος Πάφου.

Επιχειρηματίες ζήτησαν από το Δήμο Πάφου  να δώσει άδεια για μεγαλύτερη ένταση ήχου(περισσότερα ντέσιμπελ) και αυτό λόγω της πολύ δύσκολης κατάστασης που έχουν περάσει τα κέντρα αναψυχής από την πανδημία.

Δήμος Πάφου, ΣΙΚΑΠ και επηρεαζόμενοι επιχειρηματίες θα βρίσκονται σε επαφή και συνεργασία για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα μουσικής, ήχου, τραπεζοκαθισμάτων και καθαριότητας, προκύπτουν.  







Δεν υπάρχουν σχόλια: