Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Με πρωτοβουλίες να αντιμετωπιστεί η ανεργία


Με ανησυχία βλέπουμε τους δείκτες της ανεργίας να ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα και αυτό  αποτελεί την απτή απόδειξη ότι τα μέτρα λιτότητας από μόνα τους οδηγούν στην ύφεση, στην οπισθοδρόμηση και στην ανεργία. Μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup η κατάσταση επιδεινώθηκε. Αναμένεται ότι η ανεργία θα εκτοξευτεί στα ύψη που θα ξεπερνούν κατά πολύ τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.



Τη βαριά και μαύρη κληρονομιά της ανεργίας και της ύφεσης πρέπει να αποτινάξει η νέα κυβέρνηση. Περιμένουμε να υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση για υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος «εγγύηση νέων», σύμφωνα με το οποίο οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι δεσμευμένες να εφαρμόσουν προγράμματα απασχόλησης ώστε κανένας νέος να μην μένει άνεργος για περισσότερο από έξι μήνες.

Ως Οικολόγοι είμαστε στη διάθεση της νέας κυβέρνησης να συμβάλουμε με ιδέες και προτάσεις προς εφαρμογή προγραμμάτων Πράσινης Ανάπτυξης που θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Οι τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, του βιώσιμου τουρισμού, της διαχείρισης της ενέργειας, της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας, της ενεργειακής οικοδόμησης, της διαχείρισης των αποβλήτων κ.ο.κ.,  προσφέρονται για επενδύσεις και για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα βοηθήσει η δημιουργία του Ταμείου Πράσινης Ανάπτυξης.

Πρέπει να σταματήσουμε να κλαίμε επί των ερειπίων και με πρωτοβουλίες και δράσεις να δώσουμε λύσεις.

Ως Οικολόγοι επανειλημμένα έχουμε εισηγηθεί τη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας με προγράμματα που θα παράγουν κοινωνικό έργο υποδομής, προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, προγράμματα στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι μικρομεσαίοι και οι μη προνομιούχοι. Προγράμματα που θα δώσουν θέσεις εργασίας άμεσα σε χιλιάδες άνεργους συμπατριώτες μας.

Όμως δεν σταθήκαμε μόνο στη θεωρία. Στα πλαίσια της προεκλογικής  δέσμευσης μας για τη φύτευση αριθμό  δέντρων που αντιστοιχεί στους ψήφους των Βουλευτικών Εκλογών, προχωρήσαμε στην  επιχορήγηση  άνεργων νέων σε μια σειρά δεντροφυτεύσεων σε συνεργασία με δήμους και κοινότητες.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε δύο στόχους:  πρώτον συμβάλλουμε στην ανακούφιση των ανέργων νέων μας οι οποίοι έχουν κτυπηθεί πιο πολύ από την ανεργία και δεύτερον κάνουμε το μαύρο πράσινο δίνοντας ελπίδα μέσα από το αδιέξοδο της ανεργίας.


ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: