Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Δημόσια καταγγελία για τον Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα και τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Σοφοκλέους για συμπεριφορά και ενέργειές τους, που επιφέρουν πλήγμα στη χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια


Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου στις 17 Απριλίου 2013 διακόπηκε μετά την καθολική αποχώρηση των μελών του. Η άποψη που το σώμα διαμόρφωσε ήταν πως η διαδικασία διαπραγματεύσεων που γινόταν σε πραγματικό χρόνο εκείνη την ώρα με τους συμβούλους μηχανικούς του ΣΑΠΑ ,ήταν διαβλητή με ευθύνη του πρόεδρου και του εν λόγω δημοτικού συμβούλου.







Συγκεκριμένα, διαπραγματευόμασταν για να επαναρχίσουν οι υπηρεσίες των συμβούλων μηχανικών προς το ΣΑΠΑ οι οποίες διακόπηκαν το περασμένον χρόνο μονομερώς εκ μέρους τους. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι το Σ.Α.ΠΑ τους οφείλει 453.000 ευρώ πέραν των περίπου 7.5 εκατομμυρίων που μέχρι στιγμή τους δώσαμε ως αμοιβή . Ο αρμόδιος λειτούργος μας ενημέρωσε ότι με βάση τα στοιχεία που τηρούμε, δεν οφείλουμε κανένα ποσό. 

Η συνεδρίαση γινόταν κεκλεισμένων των θυρών και διαμορφώναμε την τελική μας πρόταση που θα καταθέταμε ενώπιων των συμβούλων οι οποίοι ήταν έξω από την αίθουσα ώστε να μην γνωρίζουν τη στρατηγική και τα διαπραγματευτικά μας όρια . Δημοτικός σύμβουλος, αφού επικαλέστηκε ότι έχει δουλειά, αποχώρησε από την αίθουσα. Σε 5 λεπτά το σώμα διαμόρφωσε την πρότασή του και καλέσαμε τους συμβούλους μηχανικούς να προσέλθουν. Αφού εισήρθαν, σε 3 λεπτά επανήλθε ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος. Η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης έφτασε να προτείνουμε ως ΣΑΠΑ 150.000 ευρώ και οι σύμβουλοι να αντιπροτείνουν 280.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος Πάφου ζήτησε να αποχωρήσουν οι σύμβουλοι μηχανικοί για να εξετάσουμε την στάση μας και να απαντήσουμε. Ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος, επικαλούμενος και πάλι ότι έχει δουλειά και πρέπει να φύγει, πρότεινε να δοθούν 215.000 ευρώ «για να τα βρούμε» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και απεχώρησε από την αίθουσα. Σε 5 - 10 λεπτά επανήλθε στην αίθουσα. Αμέσως μέλος του σώματος έθεσε προς το πρόεδρο του σώματος θέμα ότι δεν επιτρέπεται να εισέρχονται και να εξέρχονται μέλη του σώματος ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, επισημαίνοντας ότι κακώς μπαινοβγαίνει ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος. Ο Πρόεδρος ρώτησε το δημοτικό σύμβουλο τι θέλει και αυτος απάντησε ότι έχασε το στυλό του και ήρθε να το βρει. Αντί να αναζητήσει το στυλό του κατευθύνθηκε προς το πρόεδρο και αφού του μίλησε στο αυτί αποχώρησε με γρήγορο βήμα. Εκδηλώθηκε αντίδραση από όλα σχεδόν τα μέλη του σώματος ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι το μπες βγες του δημοτικού συμβούλου είχε να κάνει με τη μεταφορά πληροφοριών από μέσα προς τους συμβούλους μηχανικούς που ήταν έξω και από τους συμβούλους μηχανικούς προς τον πρόεδρο. Ο πρόεδρος αμήχανος είπε ότι ο σύμβουλος του ανέφερε για κάποιο δημοσίευμα σε ιστοσελίδα. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και ο Πρόεδρος κάλεσε στο τηλέφωνο το δημοτικό σύμβουλο να επιστρέψει δίνοντας δέσμευση στο σώμα ότι δεν θα του υποβάλει τι του είπε στο αυτί αλλά θα τον ρωτήση ενόπιών μας. Ο δημοτικός σύμβουλος επανήλθε και όταν ο πρόεδρος τον ρώτησε τι του ανέφερε στο αυτί , αυτός απάντησε ότι βγήκε έξω και ενήμερωσε τους συμβούλους μηχανικούς για την αντιπρόταση των 215.000 ευρώ και εκείνοι του ανέφεραν κάτι το οποίο μετέφερε στο Δήμαρχο . Ο πρόεδρος, εμφανώς πανικοβλημένος ,του είπε «Γιώργο δεν ήρθες και μου είπες για το δημοσίευμα;». Ο δημοτικός σύμβουλος κατάπληκτος είπε « μα για ποιο δημοσίευμα μου λέτε;». Μετά από αυτό, οι αντιδράσεις ήταν οργίλες και όλοι επέκριναν έντονα το πρόεδρο. Η συνεδρία διακόπηκε με την αποχώρηση όλων. Πλέον δεν είχαμε εμπιστοσύνη στο πρόεδρο του σώματος να χειριστεί τέτοια θέματα.

Αργότερα ο πρόεδρος σε συνομιλία με μέλη του σώματος παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα και προσπάθησε να καλυφτεί επιρρίπτοντας όλη την ευθύνη στο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σοφοκλέους χαρακτηρίζοντας τον « αφελή» και «απαράδεκτο».

Εμείς δεν θέλουμε να προσθέσουμε τίποτα. Απλά θα ρωτηθούν νομικοί κατά πόσο υπάρχουν ποινικές ευθύνες και θα αφήσουμε πέραν τούτου στην κρίση των συμπολιτών μας αυτές τις συμπεριφορές και μεθοδεύσεις. Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ. 

Εύρος Λοιζίδης
Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗ.ΚΟ

Βάσος Δημητρίου 
Δημοτικός Σύμβουλος ΕΔΕΚ

Ανδρέας Χρυσάνθου
Δημοτικός Σύμβουλος ΕΥΡΩΚΟ

Φαίδωνας Φαίδωνος
Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗ.ΣΥ

Μάκης Παυλίδης 
Δήμαρχος Γεροσκήπου

Λάζαρος Ομήρου
Δημοτικός Σύμβουλος ΕΔΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: