Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Πυρ και μανία ο Αναστασιάδης εναντίον του Δημητριάδη


Άστραψε και βρόντηξε  κατά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είπε ότι δεν ανέμενε ότι ο Διοικητής θα προβεί σε δημόσιες δηλώσεις από το εξωτερικό, καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση της χώρας του ή τη Βουλή της χώρας του ότι τάχα αντιδρά στις ενέργειες του.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι αν και ο σεβασμός στους ανεξάρτητους θεσμούς θα πρέπει να είναι δεδομένος, την ίδια ώρα ο σεβασμός προς τη λαϊκή κυριαρχία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος από ανεξάρτητους αξιωματούχους που διορίζονται με βάση την εντολή του λαού.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του κ. Δημητριάδη ότι ο ίδιος χαίρει της εκτίμησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «και ο κ. Ντράγκι θα ενημερωθεί για κάποια συμβάντα για τα οποία ελπίζω να γίνει συνείδηση ότι αν ασκείτο η ορθή εποπτεία και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν θα οδηγούμασταν εδώ που οδηγηθήκαμε». Πρόσθεσε ότι «τα όσα πρέπει να λεχθούν θα περιέχονται στην επιστολή και εφόσον δημοσιοποιήθηκε η επιστολή του κ. Ντράγκι, θα δημοσιοποιηθεί και η δική μου».

Κληθείς να διευκρινίσει αν όταν αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εννοεί και όλα της τα μέλη περιλαμβανομένου και του κυπριακού μέλους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε «δεν υπάρχει αμφιβολία».

Σχολιάζοντας την αναφορά Δημητριάδη στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ότι ζητεί συνεργασία, ο Πρόεδρος είπε ότι μακάρι να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση και να μη συνεχίσει να ενεργεί καταλαμβάνοντας πολλές φορές εξ απροόπτου την Κυβέρνηση - και να ενεργεί κατά τρόπο που επιτέλους θα αποκατασταθεί η σταθερότητα στο τραπεζικό σύστημα.

«Την ευθύνη δεν τη φέρει η Κυβέρνηση, αλλά τη φέρουν εκείνοι που οδήγησαν ακόμα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας σε παραίτηση», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Ο  Πρόεδρος είπε ότι την Δευτέρα και την Τρίτη, το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, ώστε να εξαγγείλει την ερχόμενη Πέμπτη, μια σειρά μέτρων για ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ την

« Η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και κατάληξης στο Μνημόνιο, στη δανειακή σύμβαση, θέτει τέρμα στην αβεβαιότητα. Αυτό, όμως, που επιβάλλεται αυτή την ώρα, από όλους μας, είναι να αφήσουμε στο παρελθόν είτε ευθύνες είτε αιτιάσεις και να επικεντρωθούμε στο πώς κτίζουμε για να μπορέσουμε να δώσουμε ξανά την προοπτική και την ελπίδα για ανάκαμψη της οικονομίας», κατέληξε ο Πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: