Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Βέργας. Δεν καταρρέει το ΣΑΠΑ


Ο Δήμαρχος Πάφου, πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου, Σάββας Βέργας, διαβεβαίωσε ότι κανένα απολύτως θέμα πτώχευσης ή κατάρρευσης του Συμβουλίου δεν υφίσταται, προσθέτοντας ότι ορισμένοι προσπάθησαν για ακόμη μια φορά να εκμεταλλευτούν ένα θέμα άνευ ουσίας, όπως το χαρακτήρισε.


Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου για να απαντήσει στις κατηγορίες που εκτόξευσαν εναντίον του μέλη του Συμβουλίου με αφορμή το ζήτημα που πρόεκυψε με τη διαπραγμάτευση των σύμβουλων μηχανικών, είπε ότι μπορεί να περνούμε δύσκολες στιγμές, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης και των οφειλών του κράτους προς τον οργανισμό αλλά ο οργανισμός μπορεί να επιβιώσει και να προχωρήσουμε τις διεργασίες όλες και να λειτουργεί το αποχετευτικό σύστημα και των δύο φάσεων χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του ΣΑΠΑ ανέλαβε την ευθύνη επειδή, όπως είπε, λανθασμένα επέτρεψε στο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σοφοκλέους να επιστρέψει στην αίθουσα ενόσω η ολομέλεια του ΣΑΠΑ συζητούσε για το θέμα της πρόσθετης οικονομικής αποζημίωσης προς τους συμβούλους μηχανικούς.
Κάλεσε όσους κατέχουν στοιχεία περί διαπλοκής στον οργανισμό να τα καταθέσουν και δεσμεύτηκε ο ίδιος να ορίσει διερευνητική επιτροπή. Διαφορετικά, είπε, «όσα λένε είναι ανυπόστατα και αναληθή».

Για το ποσό που απαιτούν οι σύμβουλοι μηχανικοί, είπε ότι θα επιμείνει στις 150 χιλιάδες ευρώ συν τις 50 χιλιάδες που τους έχουν ήδη καταβληθεί.
Αυτοί, ανέφερε, απαιτούσαν το ποσό των 453 χιλιάδων ευρώ, και η εποπτική επιτροπή ενέκρινε την παραχώρηση του ποσού των 200 χιλιάδων ευρώ από τις οποίες οι 50 χιλιάδες ευρώ είχαν ήδη πληρωθεί. Άρα, συνέχισε, η εποπτική επιτροπή εισηγείται στο διοικητικό συμβούλιο το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ.
Ανακοίνωσε ότι στις 9 Μαϊου θα συνέλθει το ΔΣ του ΣΑΠΑ, ενώ θα προηγηθεί συνεδρία της εποπτικής επιτροπής, προσθέτοντας πως θα καταβληθεί προσπάθεια να πεισθούν οι εμπειρογνώμονες να έρθουν με καλή διάθεση και να γίνει προσπάθεια να παραμείνουν.

Ανέφερε ακόμα πως αν οι εμπειρογνώμονες δεν δείξουν καλή διάθεση, τότε ο οργανισμός είναι υποχρεωμένος να πάει σε άλλες λύσεις. 
Εξέφρασε τέλος την ετοιμότητά του να ανοίξει τις πόρτες συνεργασίας με όλους τους συναδέρφους του για να παράξουν έργο

Δεν υπάρχουν σχόλια: