Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κροτίδων. 19χρονος κατέληξε πέντε μέρες στο κελί



Διάταγμα κράτησης 5 ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, εναντίον 19χρονου από τη Λεμεσό, ο οποίος κατείχε ποσότητα αυτοσχέδιων κροτίδων, οι οποίες εκτιμάται πως θα διοχετεύονταν στην αγορά, ενόψει των εορτών του Πάσχα.


Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη, χθες το απόγευμα, η αστυνομία διενήργησε έρευνα στην οικία του 19χρονου, αξιολογώντας πληροφορίες και εντόπισε 35 χάρτινες κυλινδρικές κροτίδες, 250 χάρτινες τριγωνικές κροτίδες, καθώς και μεγάλη ποσότητα πρώτης ύλης, η οποία χρησιμοποιείται για κατασκευή κροτίδων.

«Ανακρινόμενος ο νεαρός έφερε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται, ενώ ακολούθως συνελήφθηκε με δικαστικό ένταλμα σύλληψης και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης 5 ημερών, για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων», συμπλήρωσε ο κ. Σωτηριάδης.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, ώστε να διαπιστωθεί από πού προμηθεύτηκε τις πρώτες ύλες ο 19χρονος και κατά πόσο έχει πωλήσει αριθμό κροτίδων και σε ποιους.
Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού τόνισε ότι, η αστυνομία εντείνει τις έρευνες της και αξιολογεί πληροφορίες, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη χρήση των επικίνδυνων και παράνομων κροτίδων  που χρησιμοποιούνται για τις εορτές του Πάσχα.

«Ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός και ιδίως τα νεαρά άτομα, ούτως ώστε να περάσουμε εορτές του Πάσχα με ασφάλεια και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή κανενός», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Ιωάννης Σωτηριάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: