Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Επανεκλογή Χαννίδη στη θέση του Aντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού

Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο και την Τουριστική Βιομηχανία, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του Eurogroup, αποτελεί η επανεκλογή του Γενικού Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (Κ.Ο.Τ) Μάριου Χαννίδη, στη θέση του Aντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού για περίοδο δύο χρόνων.




Η εκλογή του κ. M. Χαννίδη στη θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού (ETC), έγινε για την περίοδο 2013-2015 στο Δουβλίνο χθες.
Ο κ. M. Χαννίδης αμέσως μετά την επανεκλογή του δήλωσε ότι από την τιμητική αυτή θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού , που ήδη κατείχε για την περίοδο 2012-2013 , θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά, με επαγγελματισμό και αφοσίωση, για την υλοποίηση των στόχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού.



Στην τοποθέτηση του ενώπιον της Ολομέλειας ο κ. M. Χαννίδης μίλησε με έντονο ύφος για τις αποφάσεις του Εurogroup και την αρνητική κατάληξη της οικονομίας της Κύπρου και ζήτησε την στήριξη όλων των ευρωπαίων εταίρων μας. Έστειλε το μήνυμα ότι η Τουριστική Βιομηχανία στη Κύπρο παραμένει ισχυρή και απόλυτα ασφαλής για τους επισκέπτες.



Να σημειωθεί ότι ο κ. M.Χαννίδης απεύθυνε πρόσκληση στο Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών κ. Taleb Rifa , ο οποίος και την αποδέχτηκε. Στην επίσκεψη του ο κ. Rifai θα είναι στελεχωμένος από διεθνή ΜΜΕ για να εκφράσει ο ίδιος προσωπικά την θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού από την Κύπρο, την στήριξη του προς την Tουριστική Βιομηχανία της πατρίδας μας. 



Απευθυνόμενος προς Κύπριους δημοσιογράφους τόνισε ότι αντιλαμβάνεται το βάρος που πέφτει στον Τουρισμό για την στήριξη της οικονομίας της πατρίδας μας και των συμπολιτών μας, στέλλοντας παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας ότι ο Τουρισμός θα είναι η αιχμή του δόρατος για επανεκκίνηση και ανάκαμψη της οικονομίας της Κύπρου αλλά και των συμπολιτών μας ξεπερνώντας τα οποιαδήποτε εμπόδια. Μέσα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού θα εργαστώ σκληρά επανέλαβε ο κ. Χαννίδης για να στηρίξω την πατρίδα μας .



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού ιδρύθηκε το 1948 και αριθμεί 35 χώρες-μέλη μεταξύ των οποίων και η Κύπρος (26 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εννέα άλλες ευρωπαϊκές χώρες). Τα μέλη εκπροσωπούνται στην Επιτροπή από τους αντίστοιχους Εθνικούς Οργανισμούς Τουρισμού. 



Ο κ. Μ. Χαννίδης αμέσως μετά το Δουβλίνο αναχώρησε για το Λονδίνο όπου σήμερα και αύριο πραγματοποιεί επαφές με όλους τους συνεργάτες του ΚΟΤ. Στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα ότι η Κύπρος αποτελεί έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό και να απορροφηθούν οποιοιδήποτε πιθανοί , αρνητικοί κραδασμοί από τις αποφάσεις του Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια: