Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Δείτε ποια πολιτικά πρόσωπα φαίνεται να έβγαλαν εκτός Κύπρου μεγάλα χρηματικά ποσά, λίγο πριν την απόφαση του Γιούρογκρουπ για "κούρεμα" καταθέσεων



Ηθικά ζητήματα προκύπτουν για πολιτικά πρόσωπα που άμεσα ή έμμεσα φαίνεται να σχετίζονται με τη διαφυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό δεκαπέντε μέρες πριν από την πρώτη απόφαση του Γιούροκρουπ στις 15 Μαρτίου.



Mετά και τη δημόσια παραδοχή του γενικού εισαγγελέα ότι γινόταν και η απαραίτητη προετοιμασία από πλευράς λειτουργών του Υπουργείου Οικονομικών αυξάνονται οι υποψίες ότι κάποιοι ήξεραν και φρόντισαν να φυγαδεύσουν τα δικά τους κεφάλαια αλλά και γνωστών τους.

Η συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο και στη διάθεση της βουλής.

Όπως προκύπτει από τη λίστα την οποία εξασφάλισε και αποκαλύπτει  το Μega μέσα σε δεκαπέντε μέρες έκαναν φτερά από τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής σχεδόν 4 δισ.

Από μία απλή ανάγνωση της λίστας διαφαίνεται πως ξένοι-επιχειρηματίες Ρώσοι στην πλειοψηφία τους έσπευσαν να αδειάσουν τους λογαριασμούς τους εκατομμυρίων είτε σε ρούβλια είτε σε δολάρια είτε σε ευρώ. Στις περισσότερες περιπτώσεις ωστόσο φαίνεται αυτό να έγινε στο πλαίσιο οικονομικών δραστηριοτήτων τους.

Υπήρχαν και Κύπριοι μεγαλοκαταθέτες αλλά και μικροκαταθέτες των εκατόν και διακόσιων χιλιάδων ευρώ".

Αναζητώντας ποιοι κρύβονται πίσω από εταιρείες που φυγάδευσαν κεφάλαια θα πρέπει να γίνει έρευνα εις βάθος για να αποδειχθεί ότι κάποιοι γνώριζαν.

Εταιρίες όπως MODISANNA LTD που έβγαλε εκτός Κύπρου πέραν των 10 εκ σε Ρούβλια, οδηγούν και πάλι στο δικηγορικό γραφείο ΝΙΚΟΣ ΧΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ AND PARTNERS.

Με βάση στοιχεία από τον έφορο εταιρειών η εταιρεία συνδέεται με συγγενικό πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το Mega επικοινώνησε με το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και συνέταιροι όπου μας υπέδειξαν πως:

-Πρόκειται για εταιρεία που δεν κρατά κεφάλαια στην Κύπρο, ρωσικών συμφερόντων, την οποία χειρίζεται άλλο δικηγορικό γραφείο.

Όπως διαφαίνεται πρόκειται για κεφάλαια που ήρθαν στην Κύπρο στις 14 Μάρτιου για αποπληρωμή δανείου σε τράπεζα στη Ρωσία. Συνήθεις οικονομικές συναλλαγές.

Άλλο παράδειγμα που προκαλεί είναι ότι στις 13/03/2013 η ανάληψη από πλευράς της LOGICOM PUBLIC LIMITED ύψους 3,249,989 σε δολάρια.




Στη συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται πάλι από στοιχεία στον έφορο εταιρειών να εμπλέκεται ο τέως υπουργός οικονομικών Μιχάλης Σαρρής ο οποίος ήταν μέλος του δ.σ.

Ο Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος ήταν υπουργός οικονομικών και έδινε μάχη στο eurogroup που υιοθέτησε τελικώς και την απόφαση για Κούρεμα.

Το Mega επικοινώνησε με τον κύριο Σαρρή ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι μέλος του ΔΣ της εν λόγω εταιρείας δήλωσε όμως πλήρη άγνοια για το κεφάλαιο που έφυγε εκτός Κύπρου στις 13 Μαρτίου.

Από τη λίστα που στάλθηκε από τη κεντρική τράπεζα της Κύπρου στην επιτροπή θεσμών της βουλής με τις έξι χιλιάδες πρόσωπα

Τις λίστες φωτιά με πρόσωπα φυσικά και νομικά που έσπευσαν να φυγαδεύσουν εκατομμύρια ευρώ λίγα εικοσιτετράωρα πριν το κρίσιμο eurogroup στις 15 Μαρτίου οπόταν και λήφθηκε η πρώτη απόφαση για κούρεμα στις καταθέσεις εξασφάλισε το Mega.


Δεν υπάρχουν σχόλια: