Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Κανένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος της Βοστόνης


Μια ήσυχη πόλη, μια φοιτητούπολη που την επιλέγουν εκατοντάδες Έλληνες, ενώ πολλοί είναι και οι ομογενείς που μένουν μόνιμα. Η είδηση για το τρομοκρατικό χτύπημα με νεκρούς και τραυματίες στη Βοστόνη σκόρπισε ανησυχία σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο και το Προξενείο της Ελλάδας στην πόλη, όσο και η πρεσβεία στις ΗΠΑ που βρίσκονται σε διαρκή επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διαβεβαιώνουν σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής άτομα μεταξύ των θυμάτων.


«Δεν υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, καμία επίσημη πληροφορία για Έλληνα τραυματία», δηλώνει ο πρέσβης Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος.

«Από την πρώτη στιγμή, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή, τόσο με τις τοπικές αρχές, όσο και με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ» ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, ενώ ο Έλληνας πρόξενος στη Βοστόνη, Ηλίας Φωτόπουλος, δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές της πόλης και με το Μητροπολίτη Μεθόδιο και δεν υπάρχει καμία μαρτυρία ή πληροφορία για Έλληνα τραυματία.

Ο κ. Φωτόπουλος, όπως και ο κ. Παναγόπουλος, τόνισαν επίσης ότι όλοι οι Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο είναι καλά και βρίσκονταν μακριά από το σημείο των εκρήξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: