ΥΛΙΚΑ
2 1/2 φλιτζάνια φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
8 περίπου φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κρόκοι ...
1/2 φλιτζάνι μπράντυ
1 φλιτζάνι ψημμένη και σπασμένη αμυγδαλόψιχα
ροδόνερο
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και ασπρίσει. Ρίχνετε τους κρόκους και το μπράντυ.
Ρίχνετε στο χτυπημένο βούτυρο το αλεύρι και το μπέικιν, ανακατεύετε με την αμυγδαλόψιχα και ζυμώνετε μέχρι να γίνει απαλή ζύμη που ξεκολάει από τα χέρια. Παίρνετε από μία μικρή ποσότητα ζύμης και πλάθετε τους κουραμπιέδες. Τους βάζετε με την σειρά σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C και ψήνετε τους κουραμπιέδες για 15-20 λεπτά τους μικρούς και 25-30 λεπτά τους μεγάλους. Μόλις ψηθούν οι κουραμπιέδες, τους ραντίζετε με λίγο ανθόνερο.
Βάζετε σε ένα ταψί αρκετή άχνη ζάχαρη, βάζετε τους κουραμπιέδες, πασπαλίζετε με αρκετή άχνη και τους αφήνετε να κρυώσουν. Ξαναπασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και τους μεταφέρετε σε μία πιατέλα.
http://ikypros.com/?p=54445#sthash.GfuscrSO.dpuf
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου