Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Έξι οι έως τώρα υποψηφιότητες για την Δημαρχεία της Πάφου



Συνεχίζονται οι διεργασίες ενόψει των δημαρχιακών εκλογών στο Δήμο Πάφου στις 11 Ιανουαρίου 2015.



Την υποψηφιότητά του αναμένεται να εξαγγείλει ο αρχιτέκτονας Βαγγέλης Μαυρονικόλας.
 Θα είναι ο έκτος υποψήφιος μετά τους Δώρο Παφίτη, Ανδρέα Χρυσάνθου, Άριστο Βασιλειάδη, Ανδρέα Κωνσταντινίδη και Ανδρέα Ευστρατίου ενώ ακόμη δεν έχουν καταλήξει ποιόν υποψήφιο θα υποστηρίξουν Δημοκρατικός Συναγερμός, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και Ευρωπαϊκό κόμμα. 

Το περασμένο Σάββατο ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ σε επαρχιακές συνελεύσεις των μελών τους αποφάσισαν τη στήριξη του λογιστή Άριστου Βασιλειάδη που είχε εξαγγείλει υποψηφιότητα το απόγευμα της Παρασκευής.

Η Συμμαχία Πολιτών έχει αποφασίσει ήδη την στήριξη του Δώρου Παφίτη, ενώ στην ΕΔΕΚ αναμένεται να λάβουν στις 07.00 το απόγευμα τις τελικές τους αποφάσεις σύμφωνα με τον Γιώργο Νικάνδρου Επαρχιακό Γραμματέα της ΕΔΕΚ,  χωρίς αυτό να είναι οριστικό, όπως είπε.

Στην συνάντηση της διευρυμένης συγκέντρωσης απόψε, ανέφερε ο κ. Νικάνδρου στο ΚΥΠΕ, θα εξεταστούν  όλες οι  πιθανές λύσεις  ενώ  το κόμμα θα έχει την ευκαιρία να πάρει την καλύτερη δυνατή απόφαση για το Δήμο της Πάφου, όπως είπε.

Η ΕΔΕΚ  συνέχισε, δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του λογιστή Άριστου Βασιλειάδη ή θα ακολουθήσει τις επιλογές που έχει  ενώπιον της, δηλαδή την αυτόνομη κάθοδο με δικό της υποψήφιο  ή την στήριξη του ανεξάρτητου υποψηφίου Ανδρέα Χρυσάνθου ή του Ανδρέα Μανσούρα των Οικολόγων.

Ο κ.Νικάνδρου ανέφερε πως  η προσπάθεια της ΕΔΕΚ θα επικεντρωθεί στην συναίνεση του Δήμου της Πάφου .
Η Επαρχιακή επιτροπή Πάφου του Κινηματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών  εισηγήθηκε την υποψηφιότα  του Ανδρέα Μανσούρα προς την ΕΔΕΚ καθως και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Χθες σε έκτακτη επαρχιακή συνέλευση το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αποφάσισε την αυτόνομη κάθοδο. Το Κίνημα υποβάλλει πρόταση προς όλες τις κοινωνικές για συμπόρευση και κάθαρση του τόπου, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της έκτακτης επαρχιακής συνέλευσης.

Στο Δημοκρατικό Συναγερμό ο Επαρχιακός γραμματέας του ΔΗΣΥ Γιαννάκης Λαζάρου μιλώντας στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως σε συνεννόηση με την ηγεσία του κόμματος  αναμένεται εντός των επόμενων ημερών συνάντηση για οριστική λήψη αποφάσεων για το άτομο το οποίο θα στηριχθεί από τον ΔΗΣΥ για τις δημαρχιακές εκλογές.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φαίδωνας Φαίδωνος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία της Πάφου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΔΗΣΥ αναμένεται να αποφασίσει κατά πόσο θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Φαίδωνος, ενώ στις διαδικασίες δεν αποκλείεται να τεθεί και δεύτερο όνομα, και συγκεκριμένα το όνομα του Σίμου Τσέλεπου. 


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: