Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Δείτε το κάλεσμα της βασίλισσας της Ιορδανίας προς τους τουρίστες


Το Ισλαμικό κράτος και η γειτνίασή του με την Ιορδανία αποτελεί έναν διαρκή πονοκέφαλο για το βασίλειο της Ιορδανίας, που βλέπει τα δύο τελευταία χρόνια μια αισθητή κάμψη στον τουριστικό τομέα σε ποσοστό 17,8%.
Οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών, στα σύνορα Ιράκ και Συρίας, αποθαρρύνουν τους τουρίστες να επισκέπτονται την Ιορδανία, μια χώρα που ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας της, με έσοδα περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας βλέποντας την κάμψη του τουρισμού στη χώρα της εξαιτίας του Ισλαμικού χαλιφάτου, δήλωσε πρόσφατα σε σχετική εκδήλωση στο Αμάν, ότι η Ιορδανία είναι ασφαλής παρά τους «κακούς» γείτονες που έχει. Η 44χρονη βασίλισσα κάλεσε τους τουρίστες να μη φοβούνται να επισκεφθούν την Ιορδανία και τόνισε τα σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, που αξίζει να τα δει κανείς.


«Έχουμε κακούς γείτονες, αλλά η Ιορδανία είναι ασφαλής», δήλωσε η βασίλισσα Ράνια και υποστήριξε ότι παρά τις τρομοκρατικές απειλές και τις πολιτικές αναταραχές στις γειτονικές χώρες, η χώρα της έχει να προσφέρει πολλά, σε όσους επιθυμούν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.


Η βασίλισσα επεσήμανε ότι στην πρωτεύουσα Αμάν επικρατεί ηρεμία και υπάρχουν σημαντικά αξιοθέατα όπως αυτό της Πέτρας, μια αρχαία πόλη λαξευμένη μέσα σε βράχο, ενώ οι ντόπιοι κάτοικοι είναι πάντα έτοιμοι να υποδεχτούν τους τουρίστες, σαν να επρόκειτο για επισκέπτες στο σπίτι τους!


http://www.protothema.gr/world/article/463797/i-vasilissa-rania-tis-iordanias-kalei-tous-touristes-na-mi-fovoudai-tous-tzihadistes/

Δεν υπάρχουν σχόλια: