Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Ακροαριστεροί απειλούν να σκοτώσουν Τούρκο εισαγγελέα μέσα στο δικαστικό μέγαρο Κωνσταντινούπολης


Σοκ προκαλούν εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο και δείχνουν τον εισαγγελέα στην υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, να κρατείται όμηρος από μέλη της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης «Επαναστατικό Κόμμα-Μέτωπο Λαϊκής Απελευθέρωσης», DHKP-C.

Στις εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει βλέπουμε μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης να έχει βάλει στον κρόταφο του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ ένα όπλο και με το άλλο χέρι να του έχει φιμώσει το στόμα με ένα μαντήλι. 
Στο σημείο έχουν καταφτάσει ομάδες SWAT της τουρκικής αστυνομίας και υπάρχουν πληροφορίες ότι ετοιμάζεται επιχείρηση για έφοδο στο κτήριο.
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, όλα έγιναν όταν μέλη της DHKP-C εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν ο εισαγγελέας. Αρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί μέχρι που το κτήριο άδειασε.

Στις 12:36, έπιασαν όμηρο τον Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ στον 6ο όροφο του κτηρίου και από τότε απειλούν να τον σκοτώσουν, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Οι δράστες, μάλιστα, έχουν δώσει χρονικό περιθώριο μόλις τριών ωρών. Συγκεκριμένα, λένε πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους στις 15:36 θα σκοτώσουν τον εισαγγελέα, που είναι επικεφαλής της υπόθεσης δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.


Ώρα 15:46 - Άγνωστη η τύχη του εισαγγελέα

Στις 15:46, δέκα λεπτά από την εκπνοή του τελεσιγράφου που είχαν στείλει οι ακροαριστεροί Τούρκοι παραμένει άγνωστη η τύχη του εισαγγελέα, ούτε και έχει διασαφηνιστεί εάν οι απαγωγείς έκαναν πράξη τις απειλές τους. Η τουρκική δικαιοσύνη έχει επιβάλει απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών σχετικά με την ομηρία στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και επί του παρόντος υπάρχει σιγή ασυρμάτου σχετικά με το τι συμβαίνει στον 6ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου της Κωνσταντινούπολης. Τι ζητούν οι ακροαριστεροί
Οι απαγωγείς ζητούν: Οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον 15χρονο να ομολογήσουν την πράξη τους σε απευθείας μετάδοση, να καταπέσουν οι κατηγορίες εναντίον όλων όσοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν και τέλος να εξασφαλιστεί η ασφαλής έξοδός τους από το κτήριο του δικαστικού μεγάρου, χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις για την πράξη τους.

Σημειώνεται πως ο ανήλικος Ελβάν είχε τραυματισθεί από την αστυνομία στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2013 και κατέληξε τον Μάρτιο του 2014, υποκύπτοντας στα τραύματά του.

http://www.protothema.gr/world/article/464092/sokaristikes-eikones-akroaristeroi-apeiloun-na-skotosoun-eisaggelea-stin-upothesi-berkin-elvan/

Δεν υπάρχουν σχόλια: