Υλικά
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ( ή ανάμεικτος με χοιρινό)
- 1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και τριμμένη
- 1 αυγό
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη ή 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
- 2 κουταλιές ξύδι
- 2 κουταλιές λάδι
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή δυόσμο
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 200 γρ. φέτα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε ένα μπολ (εκτός από τη φέτα) και ζυμώνουμε καλά από κάτω προς τα πάνω για 5-6 λεπτά. Αν το μείγμα είναι στεγνό προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σταθεί και να σφίξει. Κόβουμε την φέτα σε χοντρά μπαστουνάκια. Παίρνουμε λίγο κιμά και τον πλάθουμε σε μπαλάκι σε μέγεθος μανταρινιού. Τον πιέζουμε μέσα στις παλάμες μας να πλατύνει. Βάζουμε στο κέντρο ένα ή δύο μπαστουνάκια φέτα . Από πάνω σκεπάζουμε με άλλο ένα μπιφτέκι και τα πιέζουμε να ενωθούν στις άκρες. Τα πλάθουμε να ξαναστρογγυλέψουν ελαφρά. Ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο, σε ταψί με λίγο νερό και ελάχιστο λάδι για 30 – 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου