Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Ενεργότερη εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητούν οι ξενοδόχοιΗ  τοπική αυτοδιοίκηση έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο  στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η ξενοδοχειακή βιομηχανία και να συμβάλει ουσιαστικά μέσα από διάφορες δράσεις της  στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για επιμήκυνση της  τουριστικής περιόδου, στην ανάκαμψη της οικονομίας και την βελτίωση της εικόνας που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές  περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό  πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του προέδρου και των μελών της επαρχιακής επιτροπής  Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ με τον δήμαρχο Πάφου στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.   

Ο Πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής  Πάφου  του  ΠΑΣΥΞΕ κ. Θέμης Φιλιππίδης αφού έκανε αναφορά στον σημαντικό ρόλο και την προσφορά της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας τόσο στην Επαρχία της Πάφου αλλά και γενικότερα στην οικονομία της Κύπρου, ζήτησε, από τον Δήμαρχο Πάφου, αναγνώριση αυτών των προσπαθειών και κατανόηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική  βιομηχανία και που έχουν σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ενώπιον του νέου δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος ο κ. Φιλιππίδης έθεσε  
σειρά θεμάτων προς συζήτηση  όπως  θέματα αισθητικής  και καθαριότητας,
επιμήκυνσης της θερινής  περιόδου, την ανάγκη για επίσπευση  των εργασιών στη τουριστική λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων, το μέλλον  του πολιτιστικού  φορέα Pafos Aphrodite Festival, την ανάγκη για επίσπευση διαδικασιών έκδοσης αδειών οικοδομής, σε συνάρτηση και με τα νέα πολεοδομικά κίνητρα για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, την παράνομη κατασκευή και λειτουργία επί της παραλίας και δίπλα από ξενοδοχεία μόνιμων υποστατικών όπως μπαράκια κλπ

επίσης το φλέγον θέμα της  ηχορύπανσης  πλησίον αδειοδοτημένων τουριστικών μονάδων, τα τέλη διανυκτερεύσεων και άλλες φορολογίες, τη διαχείριση σκυβάλων και τους  πολιτικούς  γάμους.

Θέματα τα οποία μέσα από μια αγαστή συνεργασία  πολιτείας, ξενοδόχων  και τοπικής  αυτοδιοίκησης  μπορούν  να επιλυθούν και να αναδείξουν την Πάφο ως ένα από τους  καλύτερους ποιοτικούς τουριστικούς προορισμούς σε ολόκληρη την  περιοχή της  Μεσογείου.

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις  προτάσεις / εισηγήσεις που έθεσαν ενώπιον του οι ξενοδόχοι υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση   την πρόθεση του Δήμου να γυρίσει σελίδα για όλα εκείνα που συνέβηκαν στο παρελθόν. Τόνισε την αποφασιστικότητα του για χρηστή διοίκηση και συνεργασία με τους φορείς για αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν την Επαρχία της Πάφου.

Ως άμεσα μέτρα  αποφασίστηκε  όπως ο Δήμος Πάφου  προχωρήσει στην άρση όλων των  παρανομιών και  απομάκρυνση  κάθε παράνομου υποστατικού.  Παράλληλα θα τεθεί  ενώπιον της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου  πρόταση προς συζήτηση  για την μη χρέωση   τελών  διανυκτέρευσης  κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, περίοδο κατά την οποία η τουριστική  κίνηση είναι  πολύ περιορισμένη  με το 50% των ξενοδοχειακών μονάδων να παραμένουν κλειστές. 

Για τα υπόλοιπα θέματα υπήρξε υπόσχεση από πλευράς του κ. Φαίδωνος ότι θα  συζητηθούν και θα δρομολογηθούν λύσεις εκεί που είναι εφικτό.


Πάφος , 27.3.15 

Δεν υπάρχουν σχόλια: