Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Αυτός ήταν ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς που έριξε το αεροσκάφος της Germanwings. Έπασχε από κατάθλιψη και το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης


Ο 28χρονος Aντρέας Λούμπιτς, ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus, ήταν Γερμανός και σχετικά άπειρος συγκυβερνήτης, με μόλις 630 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.
Παρόλα αυτά ο κυβερνήτης του μοιραίου airbus του εμπιστεύτηκε -για λίγα λεπτά- την τύχη του. Μοιραία στάθηκε η απόφασή του καθώς ο Αντρέας Λούμπιτς αποφάσισε να ρίξει στο έδαφος το αεροσκάφος και να προκαλέσει τον ακαριαίο θάνατο τον επιβαινόντων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν είχε διακόψει την εκπαίδευσή του γιατί έπασχε από κατάθλιψη. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Der Spiegel, που επικαλείται δηλώσεις των συμφοιτητών του στη σχολή εκπαίδευσης, πήρε έξι μήνες άδεια από το βασικό μέρος αυτής, το 2009, καθώς έπασχε από το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης. 


Επιπλέον, ο Αντρέας Λούμπιτς είχε ψυχολογικά προβλήματα και αυτό ήταν γνωστό, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Stern» το οποίο, επικαλούμενο εμπιστευτικές πληροφορίες της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, μητρικής της «Germanwings» όπου εργαζόταν ο συγκυβερνήτης του Airbus 320, αναφέρει ότι ο  28χρονος Γερμανός προσπαθούσε εδώ και λίγο καιρό να ξεπεράσει τα ψυχολογικά ζητήματα που είχε.

Ξεκίνησε να εργάζεται τον Σεπτέμβριο του 2013 για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας, Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, ωστόσο, δεν είναι γνωστό που εργαζόταν πριν.

O Λούμπιτς έμενε με τους γονείς του στο Montabaur της Ρηνανίας αλλά διατηρούσε κι ένα διαμέρισμα στο Ντίσελντορφ. Απόφοιτος σχολής πιλότων, ο 28χρονος Γερμανός είχε από μικρός ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Αirbus τύπου A320.

«Το όνειρό του ήταν να πιλοτάρει ένα τέτοιο Airbus», έγραψαν οι φίλοι του στα social media για να τον αποχαιρετήσουν.«Το όνειρό του το πλήρωσε ακριβά, με την ζωή του», προσθέτουν. Στο προφίλ του στο Facebook, o Aντρέας Λούμπιτς έδειχνε την αδυναμία του για τον συγκεκριμένο τύπο του αεροσκάφους, αφού στην  ιστοσελίδα του, υπάρχουν φωτογραφίες και βιογραφικά έμπειρων πιλότων και τεχνικές πληροφορίες που αφορούν αυτό τον τύπο του Airbus».

Στη σελίδα του, μάλιστα, αναφέρονται τα ενδιαφέροντά του, εκ των οποίων η γερμανική ηλεκτρονική μουσική, το συγκρότημα Schiller, ο διάσημος DJ David Guetta, αλλά και μία σελίδα αφιερωμένη στο Airbus 320. 


Επίσης, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild» ο Λούμπιτς ήταν επί πολλά χρόνια μέλος μιας ένωσης πιλότων. 

Πάντως, ο άνθρωπος που κατέστρεψε το μοιραίο Airbus, οδηγώντας στο θάνατο 149 ανθρώπους, δεν είπε ούτε λέξη πριν το αεροσκάφος συντριβεί στις γαλλικές Άλπεις.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Μασσαλίας, μία ανθρώπινη ανάσα ακούγεται από το εσωτερικό της καμπίνας έως την  την συντριβή.

Ακόμη, σύμφωνα με τις αρχές, το όνομά του δεν συγκαταλέγεται σε καμία τρομοκρατική λίστα, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει τίποτα, ενώ ήδη διεξάγονται έρευνες στο φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον, όπως ανέφερε ο Μπρις Ρομπέν, από την εισαγγελία της Μασσαλίαςhttp://www.protothema.gr/world/article/462834/poios-einai-o-adreas-loubits-pou-erixe-to-aeroskafos-tis-germanwings/

Δεν υπάρχουν σχόλια: