Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, καταγγέλλει το Δημοτικό Συμβούλιο Πόλης Χρυσοχούς

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου σε ανακοίνωσή του ασκεί κριτική κατά του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης Χρυσοχούς για μη τήρηση της νομοθεσίας σε σχέση με την ευημερία των ζώων που διατηρούνται στο δημοτικό κυνοκομείο της περιοχής.

«Περιήλθαν στη αντίληψη μας και μετά από ενημέρωση από την Ομάδα Πρωτοβουλίας και Παρακολούθησης του Κόμματος (Περιοχή Πόλης Χρυσοχούς) ότι, στο καταφύγιο κράτησης αδέσποτων σκύλων του Δήμου, υπήρχε σκύλος ο οποίος είχε πεθάνει και αφέθηκε μέσα στο χώρο κράτησης, χωρίς κανένας να νοιαστεί καν να μετακινήσει το πτώμα του ζώου ή ακόμα και να διερευνήσει το γιατί ο σκύλος απεβίωσε ενώ κρατείτο στο δημοτικό κυνοκομείο» αναφέρει.
Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι, ενώ οι Δήμοι και Κοινότητες έχουν διαχρονικά απαιτήσει να είναι αυτοί η αρμόδια αρχή διαχείρισης αδέσποτων σκύλων, αυτοί που σε ετήσια βάση εισπράττουν την φορολογία άδειας κατοχής σκύλου, να μην είναι μέχρι σήμερα σε θέση να εφαρμόσουν ορθολογιστικά τη νομοθεσία.
Καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών, την ‘Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων όπως αναλάβουν τις ευθύνες τους «γιατί αυτές οι συμπεριφορές απέναντι στα ανυπεράσπιστα ζώα ξεπερνούν τα όρια και τα σύνορα της χώρας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: