Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Κέντρο Οινογαστρονομίας Πάφου. Την διαχείριση ανέλαβε ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου - ΣΙΚΑΠΣτο κέντρο, το οποίο δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να ενημερώνεται για την τοπική γαστρονομία και τα ιδιαίτερα προϊόντα για τα οποία φημίζεται ολόκληρη η επαρχία Πάφου.Ο χώρος του Κέντρου είναι διαμορφωμένος, ώστε να επιτρέπει τη διεξαγωγή γαστρονομικών και οινικών επιδείξεων  , καθώς  και τη διοργάνωση σεμιναρίων προβολής, ενημέρωσης και επιμόρφωσης.


Επίσης, ο επισκέπτης του χώρου θα μπορεί να συμμετέχει προσωπικά στην δημιουργία των γαστρονομικών εδεσμάτων, αποκομίζοντας έτσι την μοναδική και άμεση εμπειρία από την Κυπριακή κουζίνα.
Το Κέντρο θα το διαχειρίζεται ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ-  και λειτουργεί σε έναν ειδικά ανακαινισμένο χώρο , στην Δημοτική Αγορά Πάφου, στην καρδιά της Παλιάς πόλης.Σε σύντομο  χρονικό διάστημα ο ΣΙΚΑΠ θα ανακοινώσει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα  λειτουργίας του Οινογαστρονομικού Κέντρου της Πάφου το οποίο θα περιλαμβάνει παρασκευή Κυπριακών παραδοσιακών εδεσμάτων, παρουσιάσεις κρασιών από ειδικούς σομμελιέρ, διοργάνωση διαφόρων σεμιναρίων και πολλά άλλα τα οποία αναμένεται να γνωστοποιηθούν από τον Σύνδεσμο.   

Το ΔΣ ΣΙΚΑΠ όρισε ως υπευθύνους για την λειτουργία του Οινογαστρονομικού Κέντρου της Πάφου τους Μιχάλη Παπασάββα και Στέλιο Νικολαΐδη, υπό την επίβλεψη φυσικά και γενικό συντονισμό του προέδρου του ΣΙΚΑΠ Νεόφυτου Θρασυβούλου.