Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

36χρονος οικογενειάρχης, πατέρας δύο παιδιών, το νέο θύμα της ασφάλτου


Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε το απόγευμα ο 36χρονος οικογενειάρχης Αντώνης Δημητρίου, η μοτοσικλέτα του οποίου συγκρούστηκε με όχημα επί της οδού Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, στη Λεμεσό.
Ο 60χρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος.
 
Ο άτυχος 36χρονος, που έμελλε να είναι και το πρώτο θύμα τροχαίου για το 2019, οδηγούσε την μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του, με νότια κατεύθυνση,  όταν αυτή συγκρούστηκε με το όχημα, τύπου τζιπ, του 60χρονου, που την ώρα εκείνη επιχειρούσε παράνομη στροφή δεξιά επί της οδού Χρίστου Εργαδούτη.
 
Σε δηλώσεις του στη σκηνή, ο υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού, Μιχάλης Μιχαήλ, δήλωσε πως, "από τη σύγκρουση ο μοτοσικλετιστής εκσφενδονίστηκε στην άσφαλτο και βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ η μοτοσικλέτα του τυλίχθηκε στις φλόγες".
 
Για την κατάσβεση της φωτιάς κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ο 36χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
 
Στη σκηνή εντοπίστηκε και το κράνος του θύματος, χωρίς μέχρι στιγμής να εξακριβωθεί αν το φορούσε.
 
"Εμείς ως Αστυνομία είμαστε συνεχώς έξω στους δρόμους, τόσο με στοχευμένες εκστρατείες αλλά και με διαφωτιστικές εκστρατείες και διαλέξεις, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο το κοινό για να εφαρμόζει τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας", συμπλήρωσε ο κ.Μιχαήλ.
 
Με αφορμή το νέο θανατηφόρο επανέρχεται το θέμα της δημιουργίας διαχωριστικής νησίδας επί της οδού Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, που εκκρεμεί εδώ και περίπου μια δεκαετία.
 
Κληθείς να αναφερθεί στο θέμα, ο υπεύθυνος της τροχαίας Λεμεσού είπε πως "η Αστυνομία είναι ενήμερη, έχει υποβάλει σχετικές εισηγήσεις στους αρμόδιους φορείς, έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις αλλά δεν μπορούμε επί του παρόντος να τοποθετηθούμε".
 
Ο άτυχος 36χρονος καταλείπει σύζυγο και δυο ανήλικα παιδιά.
 
Εναντίον του 60χρονου οδηγού, ο οποίος υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοτέστ με μηδενική ένδειξη, εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης του και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων.