Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019

Χαμός χθες βράδυ στην Πάφο από την κακοκαιρία


Κατολισθήσεις, υπερχειλίσεις ποταμών και κλειστοί δρόμοι στην Πάφο λόγω κακοκαιρίας
Πολλά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Επαρχία Πάφου εξαιτίας υπερχειλίσεων ποταμών, κατολισθήσεων και κλειστών δρόμων. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία λόγω των καιρικών συνθηκών στην Επαρχία Πάφου , κλειστοί για την τροχαία κίνηση παραμένουν οι δρόμοι Αμαργέτης – Κελοκεδάρων - Νατάς λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού και Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού.

Το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού εξακολουθεί να είναι κλειστό για 8η ημέρα . Επίσης, κλειστοί είναι οι δρόμοι Παναγιάς – Στατού – Άγιου Φώτιου και Αρμίνου – Φιλούσας, λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών.
Επίσης ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι στην Επαρχία Πάφου, Στρουμπιού – Αγίου Τρύφωνα
Πολεμίου Στρουμπιού – Στρουμπιού Πάφου,Πενταλιάς – Γαλαταριάς – Κοιλίνιας
Παναγίας, – Ασπρογιάς – Κανναβιού και Πραιτορίου – Αγίου Νικολάου Σαλαμιού.

Λόγω των βροχοπτώσεων ή του παγετού, σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι επικίνδυνο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Η Αστυνομία προτρέπει όσους θα διακινηθούν στους δρόμους να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.


κυπε