Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019

Το οδικό δίκτυο απόψε στην Κύπρο


Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών και παγετού που σχηματίστηκε, οι ακόλουθοι δρόμοι είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:


Επαρχία Λεμεσού:

Πλατρών – Τροόδους
Καρβουνά – Τροόδους
Προδρόμου – Τροόδους

Ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηροί είναι οι πιο κάτω δρόμοι:

Περιοχή Μόρφου:

Πεδουλά – Προδρόμου
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Προδρόμου – Λεμύθου
Προδρόμου – Τροοδίτισσας – Πλατρών

Περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης παρατηρείται στον κύριο δρόμο Αστρομερίτη – Ακακίου.

Στην επαρχία Πάφου, κλειστός για την τροχαία κίνηση παραμένει ο δρόμος στο γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού, από Άγιο Νικόλαο προς Πέρα Βάσα.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο των ορεινών και αστικών περιοχών σε όλες τις επαρχίες δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε πρόβλημα. Συστήνεται ωστόσο προσοχή σε όσους θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο αφού λόγω των βροχερών καιρικών συνθηκών που επικρατούν ανά το Παγκύπριο, ενδεχομένως σε διάφορα σημεία των δρόμων, το οδόστρωμα να είναι ολισθηρό.

Όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους προτρέπονται να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών, προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και  την ενημερωτική σελίδα http://www.cypruspolicenews.com/, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.