Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Χωρίς λεωφορεία και σήμερα η Πάφος


Συνεχίζεται για 2η ημέρα η επ’ αόριστον απεργία των εργαζομένων στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων τους για το μήνα Δεκέμβριο.

Ο εκπρόσωπος των οδηγών του Οργανισμού Χρίστος Ευαγγέλου ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ πως οι οδηγοί στον ΟΣΥΠΑ δεν πρόκειται να πιάσουν τιμόνι αν δεν τους καταβληθεί η μισθοδοσία για τον μήνα Δεκεμβρίου, αλλά και αν δεν διευθετηθεί η έγκαιρη πληρωμή τους κάθε μήνα.
Από τη σημερινή απεργία επηρεάζονται 8.500 χιλιάδες άτομα, εκ των οποίων 5.000 περίπου μαθητές και περίπου 3.500 χιλιάδες επιβατικό κοινό.
Ο κ. Ευαγγέλου εξέφρασε την λύπη του γιατί δεν υπήρξε μέχρι στιγμής οποιαδήποτε εξέλιξη και κάλεσε τις εμπλεκόμενες πλευρές, το Υπουργείο Μεταφορών και την εταιρεία, να προσέλθουν σε διάλογο με στόχο την εξεύρεση μιας οριστικής λύσης.
Ζητούμε το αυτονόητο πρόσθεσε και είπε ότι η καταβολή των μισθών καθυστερεί εξαιτίας της μη καταβολής της κυβερνητικής οικονομικής συνεισφοράς προς την εταιρεία. Ανέφερε εξάλλου ότι η απεργία θα συνεχιστεί .
Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και το Δεκέμβριο για την αποπληρωμή τους για το μήνα Νοέμβριο και ακολούθως για τον 13ο μισθό.
Στο μεταξύ οι Σύνδεσμοι Γονέων της Τεχνικής Σχολής Πάφου και του Λυκείου Έμπας αποφάσισαν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα μαθητικά δρομολόγια των λεωφορείων, να ζητήσουν από τους μαθητές όπως σήμερα το πρωί απέχουν από τα μαθήματά τους τις δύο πρώτες περιόδους.


κυπε