Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο


Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται την Κυριακή.
 
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3, αλλά παροδικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ψηλότερα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.
 
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το απόγευμα, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα ανατολικά παράλια, γύρω στου 18 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, το πρωί τοπικά θα υπάρχει παγετός.
 
Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αργότερα στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά αργότερα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.
 
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει και χιόνι. Το βράδυ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.
 
Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.
 
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά θα πέσει και χιόνι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ιδιαίτερα αισθητή το βράδυ.