Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»


Παρουσία Πολιτειακών και Κρατικών αξιωματούχων και πλήθους δημοτών που κατέκλυσαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρου του ανακαινισμένου ιστορικού κτιρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εγκαινίασε τον Πολυχώρο «Αττικόν», o οποίος έχει μετατραπεί σήμερα σε ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο και έναν χώρο πολιτισμού.

Μιλώντας στην τελετή, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρθηκε στο όραμα και στους στόχους της Τοπικής Αρχής για μετατροπή της Πάφου σε «έξυπνη πόλη» και προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, εξαγγέλλοντας ταυτόχρονα τη δημιουργία του Pafos Innovation Institute.
Η σημερινή ημέρα, ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, δεν είναι απλά η ημέρα των εγκαινίων ενός δημοσίου κτιρίου. Είναι μια ημερομηνία - σταθμός για την πόλη της Πάφου επειδή το 2019 είναι το έτος κατά το οποίο ξεκινά η υλοποίηση σημαντικών έργων που αφορούν την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και την υλοποίηση υποδομών ώστε η Πάφος να καταστεί Έξυπνη Πόλη. Είναι η χρονιά που η Πάφος, έχοντας ολοκληρώσει ένα δίκτυο έργων αστικής υποδομής και βιώσιμης ανάπτυξης, θα κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Καθόλου τυχαία, επιλέγω να εξαγγείλω από το βήμα αυτό το νέο στόχο της Τοπικής Αρχής ότι σε τρία χρόνια η πόλη μας να βρίσκεται ψηλά στον κατάλογο των Έξυπνων Πόλεων της Ευρώπης και των πόλεων που προάγουν ενεργά την καινοτομία.


Είμαι στην ευχάριστη θέση, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πάφου, να ανακοινώσω ότι ως καρπός της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πάφου και του Πανεπιστημίου IDC Herzliya ενός από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα του Ισραήλ, έχει συσταθεί το Pafos Innovation Institute το οποίο θα στεγάζεται σε ιδιόκτητες δημοτικές εγκαταστάσεις .
Η Τελετή των εγκαινίων περιελάβανε επίσης ομιλία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ομιλία από τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Πανεπιστημίου IDC Herzliya του Ισραήλ, καθηγητή Uriel Reichman, με θέμα “Entrepreneurship and Education: Leadership in an Era of Change”, καθώς και προβολή ταινίας μικρής διάρκειας με τίτλο: «Αττικόν: Το σινεμά των αναμνήσεων».
Το έργο «Αποκατάσταση του πρώην κινηματοθεάτρου Αττικόν» συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Δήμο Πάφου.