Η βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 240 τετραγωνικά μέτρα και τους 3,5 τόνους βάρος και δημιουργήθηκε από 30 και πλέον βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς).
Έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από νωρίς το πρωί.
Στη βασιλόπιτα τοποθετήθηκαν 200 φλουριά τα οποία θα αντιστοιχούσαν σε ανάλογα δώρα. Η πίτα κόπηκε το απόγευμα από το Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, που βέβαια ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι Βασιλόπιτα.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν: 1.200 kg Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής, 600 kg Μαργαρίνη λευκή, 470 kg Ζάχαρη, 440 kg γιαούρτι, 160 kg άχνη, 60 kg/
μπέικιν Πάουντερ, 470 αυγά, 750 πορτοκάλια, 40 kg ηλιέλαιο, 60 kg κονιάκ, 1,5 κουτί βανίλια.
https://www.protothema.gr/greece/article/851579/protohronia-2019-eduposiaki-vasilopita-35-tonon-sto-peristeri/