Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Ολοκληρώνεται απόψε το 21ο “Pafos Aphrodite Festival”


Κλείνει απόψε η αυλαία του 21ου “Pafos Aphrodite Festival” στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου στην Πάφο, με την φημισμένη Όπερα του G. VERDI “Macbeth” . Τις δύο εντυπωσιακές παραστάσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου παρακολούθησαν 5.000 περίπου θεατές.

Χτες βράδυ σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival Cyprus , Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε πως το “Pafos Aphrodite Festival” είναι μια γιορτή του πολιτισμού χωρίς σύνορα και απόδειξη της επιρροής του στη ζωή των ανθρώπων και των λαών.
Σημείωσε ότι εδώ και 21 συνεχόμενα χρόνια επιβεβαιώνεται μέσα από μια κορυφαία έκφραση της τέχνης ότι μια μικρή αλλά με μεγάλο πολιτιστικό εκτόπισμα πόλη μπορεί να κτίσει και να καθιερώσει έναν καλλιτεχνικό θεσμό με φήμη και κύρος που υπερβαίνουν τα όρια της χώρας στην οποία ανήκει.
Επιβεβαιώνεται επιπρόσθετα, συνέχισε, και μια διαχρονική αλήθεια, που στην ταραγμένη εποχή μας αναδεικνύεται ολοένα και πιο έντονα, ότι δηλαδή ο Πολιτισμός είναι η μόνη ενοποιός δύναμη αλληλοκατανόησης, προσέγγισης και συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων και συνόλων με διαφορετικά φυλετικά και εθνικά χαρακτηριστικά.
Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ, η αυλαία του οποίου άνοιξε την Παρασκευή, σφραγίζουν, όπως είπε, ένας βαρύς τίτλος του λυρικού δράματος όλων των εποχών και ένας από τους πιο αξιόλογους λυρικούς οργανισμούς της Ανατολικής Ευρώπης. Ένα από τα αριστουργήματα του Giuseppe Verdi, η όπερα Macbeth, λαμπρή απόδειξη της ενσωμάτωσης στο έργο του μεγάλου μουσουργού της δραματουργίας του Shakespeare, ανεβαίνει στη σκηνή του “Pafos Aphrodite Festival” από το Εθνικό Ακαδημαϊκό Θέατρο Bolshoi της Λευκορωσίας, που καταγράφει την πρώτη του παρουσία στα χρονικά του θεσμού, συμπλήρωσε.
Τέλος ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε στην στήριξη της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας στον θεσμό του Pafos Aphrodite Festival αλλά και στο μεγαλύτερο εγχείρημα που ανέλαβε ποτέ η Κύπρος στον τομέα του πολιτισμού, δηλαδή το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017.


κυπε