Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Πέφτει από αύριο η θερμοκρασία στην Κύπρο

Σήµερα Κυριακή (1/9), ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά αργότερα µέτριοι και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, αλλά τοπικά στα νότια και τα δυτικά παράλια, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά, πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει τη ∆ευτέρα και την Τρίτη σταδιακά µικρή πτώση, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Τετάρτη δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.