Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Πρωτιά για τα Παφιτάκια της Σαλώμης Ευριπίδου


Τις 2 πρώτες θέσεις στον Διαγωνισμό LEGO WeDo με Scratch "Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci" που έγινε στα πλαίσια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κατέκτησαν 2 ομάδες από το Computer Training Centre Salomi Evripidou, στην Πάφο.
Ο Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που οργανώνετε από το (Word Robot Olympiad) WRO Cyprus και το Cyprus Computer Society διεξάχθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και συμμετείχαν ομάδες μαθητών δημοτικού από όλη την Κύπρο. Στόχος ήταν οι μαθητές να φτιάξουν τις δικές τους εφευρέσεις εμπνευσμένοι από μεγάλους εφευρέτες από τον Αρχιμήδη μέχρι και τον Da Vinci και να τις παρουσιάσουν στους κριτές.
Η ομάδα RoboTree Planter κατέκτησε την 1η θέση Παγκύπρια παρουσιάζοντας ένα ρομπότ που φυτεύει δέντρα με στόχο την αναδάσωση του πλανήτη μας και αποτελείται από τους μαθητές Ελένη Γεωργίου, Ελεάνα Κωνσταντίνου, Ραφαελίνα Ελένη Κωνσταντίνου, Κώστα Παυλίδη και Χαράλαμπο Κούλουμο. Η ομάδα Super Robots κατέκτησε την 2η θέση Παγκύπρια παρουσιάζοντας ένα αυτόνομο λιμάνι και αποτελείτε από τους μαθητές Αντρέα Νικολάου, Γιώργο Πεγιώτη, Κυριάκο Πολυβίου, Νικόλα Νικολάου, Παναγιώτη Παπαμιχαήλ και Ζήνωνα Ζήνωνος. Την 3η θέση κατέλαβε η ομάδα DA-BOTICS από το The Grammar School. Και οι 3 νικητήριες ομάδες θα αντιπροσωπεύσουν την Κυπριακή αποστολή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO Hellas που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Μάιο 2020.